Administrație

Bazin de înot pentru copii inaugurat la Sărata Monteoru

Președintele în funcție al Consiliului Judeețean, Petre Emanoil Neagu, a inaugurat, la jumătatea acestei săptămâni, bazinul de înot din Sărata Monteoru, o facilitate mult așteptată de comunitatea locală. Situat la intrarea în stațiunea Sărata Monteoru, noul bazin este dedicat copiilor și face parte dintr-un proiect amplu al Consiliului Judeţean Buzău, implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sărata Monteoru.

Înotul este o activitate care aduce multiple beneficii pentru sănătate și dezvoltare. Poate ajuta la pierderea în greutate, întărirea corpului, menținerea unui stil de viață sănătos și chiar la performanțe sportive. Cu toate acestea, există puține locuri unde copiii pot participa la cursuri de înot, ceea ce face ca inaugurarea acestui bazin să fie cu atât mai importantă.

Bazinul de înot din Sărata Monteoru este echipat cu dotări la standarde europene moderne. Facilitățile includ dușuri, vestiare, uscătoare pentru păr și respectă noile reglementări privind siguranța. Bazinul este alimentat cu apă dulce, asigurând condiții optime pentru cursurile de înot. Cursurile de înot vor fi susținute de un instructor specializat, care va supraveghea atent activitatea copiilor. Primăria Merei a contribuit la susținerea proiectului, astfel încât copiii care învață la școlile din zonă vor beneficia de cursuri gratuite de înot. Pentru ceilalți copii, va fi stabilită o taxă accesibilă.

Inaugurarea acestui bazin reprezintă doar începutul unui proiect ambițios inițiat de președintele în funcție al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. În cadrul aceluiași proiect, vor fi construite alte nouă bazine de înot, contribuind la dezvoltarea infrastructurii turistice din județ. Investiția în primul bazin a fost de aproximativ 450.000 euro, arată promisiunea autorității județene pentru îmbunătățirea facilităților sportive și recreative.

Prin acest proiect, Consiliul Judeţean Buzău și ADI Sărata Monteoru își propun să transforme Sărata Monteoru într-o destinație turistică atractivă, oferind atât localnicilor, cât și turiștilor, oportunități diverse de recreere și sport. Dezvoltarea continuă a infrastructurii va contribui la creșterea vizibilității și atractivității zonei, sprijinind în același timp sănătatea și bunăstarea copiilor din comunitate.

Inaugurarea bazinului de înot din Sărata Monteoru marchează un moment deosebit pentru comunitatea locală și reprezintă un exemplu de succes în implementarea proiectelor de dezvoltare intercomunitară. Cu facilități moderne și accesibilitate pentru toți copiii, acest bazin este un pas înainte în promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

 

 

Articole similare