Administrație

Bază sportivă inaugurată la Beceni

Săptămâna trecută, primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu, alături de reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi ai Ministerului Dezvoltării – Compania Naţională de Investiţii, a tăiat panglica celui mai nou obiectiv realizat în comună; este vorba despre construirea şi amenajarea unui teren sportiv multifuncţional de ultimă generaţie. Locaţia se află în incinta Liceului Tehnologic Beceni.

Pe lângă terenul cu funcţiuni multiple, baza sportivă mai include  vestiare moderne, o magazie de materiale sportive, o cabină de arbitri și un punct sanitar, asigurând astfel toate facilitățile necesare pentru desfășurarea optimă a activităților sportive. Festivitatea inaugurării complexului sportiv a fost marcată de un moment de socializare sportivă, când oficialii prezenţi la eveniment au dedicat câteva minute unor exerciţii sportive simple, celebrei „miuţe”, în compania elevilor, acesta fiind cel mai apreciat episod.

La invitaţia primarului Burlacu a răspuns preşedintele în exercițiu al Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, deputatul social-democrat Andi Cristea, dar şi secretarul de stat Alexandru Stoica, acesta fiind însoţit şi de reprezentantul Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), instituţia prin care s-au derulat fondurile investiţiei şi care a organizat licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie.

Terenul sportiv multifuncțional va oferi elevilor oportunități excelente de a se dezvolta fizic și de a participa la diverse competiții sportive, contribuind astfel la crearea unui mediu educațional complet și echilibrat. Investiția în această infrastructură modernă reflectă angajamentul autorităților locale și naționale față de viitorul tinerilor și de importanța activităților sportive în dezvoltarea lor.

„Deschidem un nou șantier în Comuna Beceni! Baza sportivă de tip 2 va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, tenis și volei, o clădire pentru vestiare, alei pietonale și spații verzi cu gazon și arbuști și va fi amplasată în curtea Liceului Tehnologic Beceni. Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat. Baza va dispune inclusiv de o instalație pentru iluminat nocturn. Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 26,00 x 44,00 m și cele ale suprafeței utile de joc 20,00 x 40,00 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00 m. Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis. Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori. Accesul sportivilor se va face prin două porți metalice dinspre clădirea pentru vestiare, potrivit documentației. Clădirea pentru vestiare va avea peste 150 de metri pătrați”, era mesajul primarului Adrian Burlacu, adresat locuitorilor comunei Beceni cu doar o jumătate de an în urmă.˝

Articole similare