Politic

„Bau-baul Mocanu” se apropie din nou de sediul PNL Buzău

După mai multe luni în care Eugen Tomac și Cristian Diaconescu s-au războit public pentru șefia Partidului Mișcarea Populară, Tribunalul București a luat o hotărâre în acest sens. Astfel, instanța de judecată a admis că organizarea congresului PMP din data de 19 februarie a fost statutară, rezultând astfel că Eugen Tomac este liderul de drept al partidului.

Așa cum era previzibil, mergem mai departe în formula aleasă la Congres! (…) Rămâne cum am decis la Congres: PMP, un nou început!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

Diaconescu: S-au reactivat ratații politici

Cristian Diaconescu a reacționat la decizia instanței, precizând că „încheierea instanței NU produce efecte în sensul validării congresului sau al modificării mențiunilor din Registrul Partidelor” și că „aceasta va fi atacată atât din perspectiva fondului, cât și a soluției de respingere a cererilor de intervenție”. Mai mult, acesta a lansat un mesaj dur pe Facebook, afirmând că a observat „reactivarea unor ratați politic”, care în noiembrie anul trecut ar fi inițiat „cea mai mizerabilă campanie din istoria mea de politician și om (…) pentru a mă determina să accept fuziunea PMP cu PNL”: „M-au insultat, amenințat, m-au jignit în public miorlăindu-se în privat cum ar trebui eu să mă dau la o parte. Să accept temporar funcția de președinte onorific al PMP sau să fiu prim vicepreședinte la PNL numai cu scopul de a mă determina să abandonez dreptul de semnătură în partid. Mi s-a spus, la cel mai înalt nivel, că aranjamentul cu PNL «trebuie făcut politic iar justiția oricum nu va mai conta atunci când se va pronunța». Am rămas categoric împotriva acestei trădări care s-ar repercuta asupra aleșilor noștri locali și a alegătorilor PMP. Cu toate acestea unii încă își mai imaginează că voi ceda”, a mai subliniat Diaconescu.

Reamintim că europarlamentarul Eugen Tomac a redevenit președinte al Partidului Mișcarea Populară, în urma Congresului Extraordinar al acestei formațiuni politice de la jumătatea lunii februarie a acestui an. El este secondat la conducerea partidului de doi preşedinţi executivi, Petru Movilă şi Adrian Mocanu, şi de patru prim-vicepreşedinţi. Din echipa de conducere aleasă la Congresul Extraordinar al PMP face parte, de asemenea, Dorin-Valeriu Bădulescu, care este secretar general adjunct.

De altfel, cei doi foști parlamentari buzoieni, ex-deputatul Adrian Mocanu și ex-senatorul Dorin Bădulescu, se află în grațiile lui Tomac, în special primul, pe care președintele popularilor – care a negociat deja ca un număr de cinci organizații din țară să fie conduse, după fuziunea PNL-PMP, de membri ai Partidului Mișcarea Populară, l-a inclus pe lista câștigătorilor fotoliului de lider PNL.

Avrămescu nu stă deloc pe roze

Dacă până acum președintele ales al organizației județene al Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, a scăpat în două rânduri, la mustață, de spectrul mazilirii – o dată prin suspendarea negocierilor PNL-PMP după ce organizarea Congresului Extraordinar a fost atacată în justiție de Cristian Diaconescu și a doua oară prin schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de lider național al liberalilor – este greu de crezut că, în actuala conjunctură, va fi cineva la vârful PNL care să se bată pentru a „apăra” organizația buzoiană de spectrul preluării de către gruparea condusă de Adrian Mocanu.

Aceasta după o serie de gafe monumentale ale deputatului Avrămescu, gafe care au culminat cu modul în care acesta a înțeles să instrumenteze relațiile cu partenerii de guvernare social-democrați, în  mod special cu primarul Constantin Toma, mai ales cazul „dosarului Transilvaniei”. El a fost singurul politician buzoian care a spus cu subiect și predicat că primarul municipiului Buzău ar fi vinovat de suspendarea plăților pentru proiectul european de mobilitate urbană ca urmare a unui denunț penal. Iar efectele neinspirației sale
s-au văzut imediat: organizația liberală buzoiană a fost ignorată total de președintele Klaus Iohannis – liderul de facto al Partidului Național Liberal – pe parcursul vizitei acestuia la Buzău. Mai mult, după o perioadă de silenzio stampa întreruptă de un panseu despre urși și diverse activități cinegetice, Avrămescu a mai dat o dată cu bâta în baltă, atacându-l gratuit pe vicepreședintele PSD al Consiliului Județean, Adrian Petre, pe o temă reîncălzită, respectiv o presupusă incompatibilitate a acestuia din urmă, care este și președinte al Asociației Județene de Fotbal.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker