Sport

Batem în premieră Focșaniul și suntem pe 5!

HC– CSM Focșani 31:25

După câțiva ani buni de Ligă Națională, HC trece, în sfârșit de Focșani, o echipă care, cel puțin în meciurile oficiale, ne cam nășea pe unde ne prindea. Ei bine, se dovedește că meciul excelent de la Baia Mare nu a fost un episod meteoric.

Gabriel Armanu

Primele zece minute au fost ale oaspeților, moldovenii demarând în trombă și pe fondul ratărilor buzoiene. În minutul 10, după ce mai tot timpul focșănenii conduseseră cu 1-2 lungimi, HC a egalat după golul lui Mosic. De aici, Lupii au fost la cârma partidei, controlând meciul și, mai ales, apărându-se excelent. Avantajul a crescut constant, ajungând la un neverosimil plus 6, în minutul 25 (14-8), pentru ca pe finalul primei reprize Focșaniul să forțeze și să reducă din diferență, ducând scorul la un 15-11, situație care mai oferea speranțe elevilor lui Dalibor Cutura.

În repriza secundă, Buzăul n-a mai lăsat nimic la voia întâmplării, finalizând o mare parte din atacuri și fiind, încă o dată, echipa în control. Disputa aproape că a căpătat verdict în minutul 38, moment în care a fost refăcută diferența de șase goluri în favoarea gazdelor (20-14). De aici, HC a dominat chiar copios o echipă al cărei nume ne dădea fiori până în acest sezon, conducând chiar și la opt goluri, în câteva  rânduri. Pe final, oaspeții au cedat total, iar Buzăul a zburdat, înscriind atât cât s-a putut și mărind ecartul la 9 lungimi, în minutul 55, după reușita de 30-21 a lui Mitrovic. În ultimele minute, numai relaxarea a permis Focșaniului să se mai apropie, dar meciul era deja jucat, iar sala în picioare.  31-25 după ultimul buzzer al tabelei iar Buzăul, cu patru puncte, e pe locul 5. Mai mult decât clasamentul, jocul bun, pe ambele faze, arată că victoria de duminică seară nu e numai una de moral, cât mai ales una de conținut, de substanță.

Robert Câțu

Ivan Mosic a fost cel mai bun marcator al celor de la HC, cu șapte goluri din 11 aruncări, urmat de Barros, cu cinci goluri și procentaj perfect, trei dintre reușitele sale fiind de la 7 metri. Remarcabile și evoluțiile celor doi portari, Komok și Tcaciuc reușind câte nouă, respectiv șapte parade.

Duminică, Buzăul se deplasează la Bacău, echipă care a acumulat tot patru puncte în acest start de sezon. După forma arătată de elevii lui Gabriel Armanu, chiar va fi „o pâine de mâncat”, în meciul din etapa viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare