CulturăEducație

„Bătălia cărţilor“ a ajuns la faza finală

Joi, 23 noiembrie, începând cu ora 12.00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” din Galleria Mall va avea loc finala concursului „Bătălia cărţilor”. Finaliștii concursului în limba română, secțiunea „Copii” și secțiunea „Adolescenți”, vor parcurge ambele etape finale, cu întrebări din cărţile citite şi vor participa la dezbaterea  „Convinge-mă să citesc!”. Organizatorii au pregătit pentru această etapă întrebări cu variante de răspuns, din care una singură este corectă. Nota obţinută se va adăuga notei primite pentru susţinerea cărţii preferate, și se va stabili astfel „Cititorul anului”.

„Dezbaterea <Convinge-mă să citesc!> se bazează pe susţinerea unei pledoarii. Prin <pledoarie> înţelegem o expunere orală, argumentată, prin care concurentul motivează alegerea cărţii preferate şi va fi susţinută liber, fără vreun suport scris, nedepășind 3 minute”, transmit organizatorii. Criteriile care vor sta la baza evaluării pledoariei sunt abilitățile de argumentare, claritatea, coerența și organizarea discursului și corectitudinea conținuturilor.

Organizatorii vor stabili și un clasament al preferințelor cititorilor. Astfel că vor stabili și „Cartea anului”, ca fiind cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor în Carnetul de lectură. Dacă concursul în limba română a avut parte de mai mulți competitori care au întrunit criteriile pentru a se califica în faza finală, cel în limba franceză nu a avut decât un elev calificat. Acesta este motivul pentru care, spun reprezentanții Bibliotecii Județene, la această secțiune va exista doar premiul „Cea mai bună fișă de lectură”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker