Sport

Bătălia Angliei! Bogdan Dinu luptă pentru centura de campion mondial interimar la categoria grea

Dacă va câștiga, buzoianul va fi challenger la titlul suprem WBA

A trecut peste atâtea și atâtea lupte, dar aceasta poate fi bătălia carierei pentru Bogdan Dinu! Supergreul buzoian se întoarce în ring pentru cea de-a 23-a luptă din cariera profesionistă, într-o gală care va avea loc sâmbătă, la Telford, în Anglia. Dinu îl va înfrunta, în main-eventul galei, într-o partidă programată pe durata a 10 reprize, pe britanicul Daniel Dubois, pugilist care a suferit, în noiembrie anul trecut, prima înfrângere din carieră, KO în fața lui Joe Joyce, în rest având 15 victorii, din care 14 au fost prin KO! Bogdan are 20 de victorii în boxul profesionist, dintre care 16 obți­nute prin KO, și două înfrângeri, ambele suferite, de asemenea, prin KO. Pe 17 noiembrie 2018, Dinu era trimis la podea în runda a patra de americanul Jarrell Miller într-un meci disputat în Kansas. Tot în Statele Unite, dar la Costa Mesa, în California, a avut Bogdan și următoarea luptă, în martie 2019, încheiată cu un deznodă­mânt similar, KO în fața campionului bulgar Kubrat Pulev. Acum, la gala de sâmbătă, Bogdan, ajuns la aproape 35 de ani, își dorește, cumva, un restart al carierei, poate una din ultimele șanse de a reveni în prim-planul greilor profesioniști. E adevărat, după șocul cu Pulev, Bogdan a mai boxat în alte două partide, ambele în cadrul unor gale desfășurate la Plovdiv, în Bulgaria, în care nu a avut probleme, dar nici adversarii nu au fost de speriat. Buzoianul a câștigat cele două dispute prin KO, cu sud-africanul Osborn Machimana și cu neamțul Frank Bluemble. Meciul de sâmbătă, cu britanicul Daniel Dubois, pe care casele de pariuri îl văd mare favorit, îi poate des­chide lui Bogdan drumul spre visul suprem. Cu Dubois, Dinu se va bate pentru centura de campion mondial interimar la categoria grea, iar dacă va câștiga va deveni automat challenger la titlul suprem WBA și va avea ocazia unei lupte în ring, anul acesta, cu actualul campion al categoriei, americanul Trevor Bryan sau cu temutul Anthony Joshua! România nu a avut niciodată un campion mondial la categoria grea în boxul profesionist, indiferent de versiune.

Bogdan Dinu: ,,Va fi război din prima rundă!”

Dinu și-a impus o pre­gătire spartană înaintea confruntării cu Dubois, apelând, pentru a-i fi sparring-partner, la america­nul Jarrel Miller, fostul său adversar. Bogdan se simte în formă și este pregătit pentru marea provocare: ,,Daniel a pierdut un război dur ultima dată când a bo­xat, dar, în opinia mea, are nevoie de mai multă experiență. Am experiență. Nu știu dacă a greșit alegându-mă. Sunt pregătit, vin să câștig și va fi un război din prima rundă. Eu îmi doresc să fie public, chiar dacă boxez în Anglia, chiar dacă el este favoritul acolo”. ,,Aceasta este șansa mea de a ­rea­minti oamenilor despre ceea ce sunt cu adevărat, cel care câștigă lupte într-un mod devastator. Nu trebuie să-mi cer scuze pentru lupta cui Joe!”, a transmis Dubois înaintea meciului cu Dinu.

Meciul Dinu – Dubois se vede și în România!

Partida dintre Bogdan Dinu și Daniel Dubois va fi televizată în România.

Sport Extra va transmite în direct meciul, atât pe TV, cât și online, la adresa www.sportextra.ro. Gala de la Londra este programată cu începere de la ora 22.00, iar meciul lui Bogdan, capul de afiș al evenimentului, este ulti­mul în program.

Articole similare

error: Continut protejat!!