luni, 10 august 2020

Barajul pentru Liga a 3-a, o formalitate pentru CSM Rm. Sărat. Tulcea nu se prezintă, Constanța vine cu locul 3

S-au stabilit, cel puțin pe hârtie, toate cele trei echipe care vor participa la mini-turneul de baraj Grupa A, din Regiunea 7 Sud Est, pentru promovarea în Liga a 3-a. Protocolul stabilit de ­Fe­derație pentru reluarea ­meciu­rilor din fotbalul amator a simplificat foarte mult situația, în sensul în care cele mai multe dintre Asociațiile Județene de Fotbal din teritoriu au fost nevoite să stabilească echipa campioană sau reprezentanta la baraj în funcție de posibilitățile financiare. Mai exact, au ajuns să se prezinte la baraj doar echipele care își permit să plătească două rânduri de teste COVID-19, fără de care participarea la meciurile de baraj este exclusă. În Grupa A din Regiunea 7 Sud Est, unde se înfruntă reprezentantele județelor Buzău, Tulcea și Constanța, situația este destul de neclară:

  • AJF Tulcea a desemna­t-o drept campioană și reprezentantă la baraj pe Pescărușul Sarichioi, lidera Ligii a 4-a în momentul întreruperii campionatului. Sunt informații, însă, care spun că tulcenii nu pot participa la baraj întrucât nu dispun de sumele necesare pentru efectuarea celor două rânduri de teste COVID-19 (cu zece zile înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit și apoi cu trei zile înaintea primului meci)
  • AJF Constanța avea în plan, ca și AJF Buzău, pentru desemnarea campioanei, organizarea unui turneu play-off între primele patru clasate atunci când Liga a 4-a a fost întreruptă. Dintre acestea, ­Vii­torul Fîntînele (locul 1), CS Năvodari (locul 2) și CS Agigea (locul 4) au anunțat că nu pot participa din cauza condițiilor din protocol, astfel ajungându-se la soluția desemnării ocupantei locului 3, Gloria Albești, pentru parti­ciparea la baraj. În cazul acesteia, dacă plata testelor COVID-19 nu este o ­pro­blemă, sunt semne de întrebare asupra potențialului sportiv.

Avantaj CSM Rm. Sărat

După cum arată situația în acest moment, cu două săptă­mâni înaintea primului meci de la baraj, campioana Buzăului nu ar trebui să aibă nicio emoție în privința promovării. Dacă Pescărușul Sarichioi nu se va prezenta la baraj, promovarea se va decide în meciul direct dintre râmniceni și constănțeni, chiar primul, pe 1 august, pe teren neutru, la Slobozia, unde campioanei Buzăului i-ar fi suficientă chiar și o remiză pentru a reveni, după un sezon, în cel de-al treilea eșalon.

PROGRAM BARAJ:

  • 1 august, ora 17,30: SLOBOZIA: Gloria Albești – CSM Rm. Sărat
  • 5 august, ora 17,30, GALAȚI: Pescărușul Sarichioi – Gloria Albești
  • 9 august, ora 17,30, CONSTANȚA: Pescărușul Sarichioi – CSM Rm. Sărat

loading...
error: Content is protected !!