Administrație

Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea școlii din Amaru

Primarul comunei Amaru, Constantin Croitoru, se află pe lista edililor din județ care profită de resursele financiare oferite de programele Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și investesc în proiecte de care să beneficieze întreaga comunitate. Așa se face că Primăria Amaru a obținut finanțare pentru proiectul „Reabilitare moderată Școala Gimnazială Amaru”, a cărui valoarea totală este de 1.902.506,28 lei, bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Clădirea școlii va fi reabilitată din punct de vedere al eficienței energetice prin reducerea costurilor la energie electrică și încălzire, dar și prin sporirea confortului elevilor. Astfel, vor fi montate surse alternative de producere a agentului termic, prin intermediul unei pompe de căldură aer-apă, iar pentru  asigurarea aportului de aer proaspăt in concordanță cu normativul I5 – 2010 se va monta o instalație de ventilare.

În fiecare sală de clasă se va instala un sistem de ventilație descentralizat cu recuperare de căldură. Având în vedere consumul energetic ridicat al corpurilor de iluminat incandescente și fluorescente, acestea vor fi înlocuite și suplimentate, după caz, cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață de tip LED. Iluminatul artificial se va realiza cu corpuri de iluminat echipate cu lămpi cu LED și, în plus, vor mai fi montate sisteme fotovoltaice ca soluție eficientă de alimentare cu energie, prin transformarea energiei solare în energie electrică.

Printre lucrările efectuate la imobilul unității de învățământ, mai este prevăzută și izolarea pereților și a podului clădirii pentru eliminarea pierderilor de căldură. De asemenea, tâmplăria existentă va fi înlocuită cu tâmplărie termoizolantă etanș, pentacamerală, tratată low-e, cu strat de argon, iar infiltrațiile la nivelul fundației vor fi eliminate prin hidroizolarea și termoizolarea soclului și a fundației, precum și crearea unui trotuar etanș, perimetral. 

Articole similare