Administrație

BALTA ALBĂ: Peste 8,6 milioane de euro pentru reţeaua de gaze

Peste 8,6 milioane de euro vor fi investiţi în comuna buzoiană Balta Albă, pentru realizarea reţelei pentru distribuirea gazelor naturale către gospodăriile din localitate. Primăria Balta Albă a atras această investiţie printr-un proiect ce a fost depus la Ministerul Dezvoltării, unde a fost înscris pe listele de finanţare în cadrul Programului Naţional „Anghel Saligny”.

La şedinţa Consiliului Local organizată săptămâna trecută, au fost aprobate actualizarea indicatorilor tehnico – economici, precum şi actualizarea Devizului General, componente aferente obiectivului „Înfiinţare distribuţie inteligentă de gaze naturale în comuna Balta Albă”. Potrivit datelor tehnice din proiect, la final vor fi aproximativ 1.300 de consumatori casnici beneficiari, la care se vor adăuga alţi 55 de agenţi economici şi 22 de instituţii publice.

Primarul Ionel Marin

Primarul Ionel Marin spune că localitatea Balta Albă şi echipa din Primărie, pe care o coordonează, a reuşit să prindă acest „tren”, iar locuitorii comunei se vor număra printre beneficiarii acestui program judeţean organizat şi implementat după constituirea acelei asocieri, la nivel judeţean, organism prin care s-au creat premisele realizării multor documentaţii, realizatoare fiind mai multe administraţii locale,  care acum se regăsesc pe listele eligibile la finanţare. Pe de altă parte, primarul Marin spune că un astfel de proiect este în avantajul cetăţeanului pentru că „Este vorba despre un sistem inteligent de distribuire a gazelor naturale, în care relaţia beneficiar administrator de reţea se va face prin citirea contorului la distanţă (servicii de satelit) astfel că nu va fi nevoie de citirea contorului în teren. Dar adevărata facilitate pentru cetăţean va fi faptul că inclusiv costurile cu instalarea branşamentului vor fi incluse în proiect. Beneficiarul va avea doar grija costurilor cu proiectul reţelei dincolo de contor, în curtea proprie, la care se vor adăuga costurile cu materialele şi preţul manoperei”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker