Politic

Bădulescu: PMP, cel mai hărţuit partid din politica românească

Ordonanţa privind comasarea alegerilor calcă în picioare democrația românească, drepturile cetățenilor şi îngrădeşte drepturile unui partid cu reprezentare în Parlamentul European, este de părere președintele organizației județene a Partidului Mișcarea Populară, Dorin Bădulescu.

PMP Filiala Buzău a depus, luni, la Prefectură, un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

„OUG 21/2024 modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaţionale. Deși pe 9 iunie avem alegeri pentru Parlamentul European, constatăm că Guvernul actual îngreunează dreptul de a participa în condiții egale pentru partidele care au reprezentare la nivel european. Cu toate că nu au participat la alegerile europarlamentare și nici nu au reprezentanți de drept în legislativul european, organizațiile aparținând minorităților naționale sunt desemnate de drept cu membri în birourile secțiilor de votare din întreaga țară și din străinătate”, se arată într-un comunicat de presă al PMP Buzău.

PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secţiile de votare pentru că ne îngrădeşte drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP pe tuşă. Putem spune, cu toată certitudinea, că PMP a ajuns cel mai hărţuit partid din politica românească (…) Având în vedere că în această situație se află doar Partidul Mișcarea Populară, cerem Guvernului, prin Instituţia Prefectului Judeţului Buzău ca această măsură profund discriminatorie să fie eliminată din procesul electoral. În cazul în care Guvernul României nu va modifica conținutul ordonanței, în sensul în care partidele cu reprezentare în Parlamentul European să poată participa la procesul electoral în condiții egale cu celelalte partide care au membri în Parlamentul European, dar și în Parlamentul României, PMP va sesiza instituţiile internaţionale cu privire la acest abuz fără precedent”, declară preşedintele PMP Buzău, Dorin Bădulescu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker