Administrație

Avrămescu: Ministerul Dezvoltării va finanța proiecte în patru comune buzoiene

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat marți, 22 august, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 100 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei.

Contractele, semnate alături de o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare a apelor uzate și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, construirea unor poduri, precum și reabilitarea și modernizarea pistelor de biciclete, a podețelor, trotuarelor și rigolelor pentru apă pluvială.

„Proiectele semnate astăzi (marți, n.r.) au rezultate concrete pe termen lung și vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe, ajutând la creșterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităților între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Printre beneficiari se află și patru comune din Buzău, care vor primi sume importante pentru investiții foarte necesare, pe care nu le-ar fi putut realiza fără sprijin din partea Guvernului. Una dintre cele mai mari sume acordate de Ministerul Dezvoltării pentru un proiect vizează comuna Tisău, ce va primi 36.819.611,43 lei pentru proiectul de înființare a unui sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în satele Izvoru, Grăjdana, Haleș, Pădurenii, Strezeni, Tisău și Valea Sălciilor.

Alte 9.410.581,24 lei vor merge către comuna Gura Teghii, pentru extinderea și modernizarea sistemului de canalizare, 7.098.090,99 lei vor ajunge la Valea Salciei pentru modernizarea străzilor, iar 364.920,72 lei va primi comuna Cochirleanca, pentru mărirea sursei sistemului de alimentare cu apă în satul Boboc, prin realizarea unui foraj și a unei conducte de aducțiune la gospodăria de apă existentă.

Primarii celor patru comune buzoiene nu au fost singuri la semnarea contractelor, ci au fost însoțiți și de președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avramescu, lucru de înțeles dat fiind că trei dintre ei sunt membri PNL. Cu toate acestea, deputatul buzoian a subliniat că proiectele vor contribui la bunăstarea buzoienilor, indiferent de culoarea politică a liderilor.

„Dezvoltăm județul nostru prin investiții care cresc calitatea vieții buzoienilor! Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, și primarii liberali din localitățile Tisău, Cochirleanca și Valea Salciei, au semnat astăzi contractele de finanțare pentru proiectele susținute prin programul național <Anghel Saligny>. De asemenea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat și contractul de finanțare pentru proiectul promovat de comuna Gura Teghii. Sunt proiecte importante, de viitor, care vor aduce facilități importante pentru oamenii din satele buzoiene: înființarea rețelei de gaze la Tisău, extinderea alimentării cu apă la Cochirleanca, extinderea canalizării la Gura Teghii, asfaltarea drumurilor locale la Valea Salciei”, a scris Gabriel Avrămescu pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker