Politic

Avrămescu: „Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranță națională”

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, membru în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și fost director al Regionalei ANAF Galați, susține că problema colectării veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranță națională. Totodată, parlamentarul liberal solicită o reorganizare profundă a ANAF.

Deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu a declarat, pentru News.ro, că, în contextul în care România are nevoie de bani, colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranță națională. „Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranță națională, pentru că în momentul de față avem nevoie de bani pentru înzestrarea Armatei, pentru Educație, pentru Sănătate. De zeci de ani vorbim de combaterea evaziunii fiscale și despre creșterea colectării, dar până acum, oricâte măsuri legislative au fost luate, nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Avrămescu.

Totodată, parlamentarul liberal a mai susținut că este nevoie de o reformă profundă și de o reorganizare a ANAF. „Este nevoie de o reformă profundă, de o reorganizare serioasă a ANAF-ului pentru că în proporție covârșitoare încasările ANAF-ului provin din conformarea voluntară. Practic, contribuabilii cinstiți, de bună credință, sunt cei care au susținut economia României de până acum. În fapt, contribuabilii cinstiți sunt cei care creează locuri de muncă, cei care dau plus valoare, iar ei trebuie sprijiniți în situațiile de față. E momentul unor analize corecte la nivelul ANAF pentru ce înseamnă partea de sume colectate din sumele stabilite de către Inspecția Fiscală. Oricât de tare venim cu măsuri fiscale, până nu avem o reorganizare profundă a ANAF colectarea nu va crește”, a afirmat el.

Articole similare