Politic

Avrămescu: 2021, încă un an de pandemie. Cinci buzoieni, internați la ATI de Anul Nou!

„Cred că e bine să ne uităm în urmă înainte de a păși în anul 2022 și să analizăm la rece ce am trăit cu toții”, spune președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, care face un bilanț al anului care tocmai se încheie.

„Indiscutabil, fiecare dintre noi a fost afectat de pandemia COVID19, care pentru al doilea an, deja, ne ține izolați de normalitatea cu care eram obișnuiți. În 2021, 642 de buzoieni au murit și peste 16.000 au trecut prin boală, iar astăzi la terapie intensivă, cinci buzoieni sunt internați în stare gravă. În aceste condiții și mai ales în contextul previziunilor valului 5 de pandemie, consider că ar trebui să aplicăm, în noul an, ceea ce am învățat în 2021. Măsurile de protecție, de la purtarea măștii, la păstrarea distanței, dar mai ales vaccinarea, rămân soluțiile revenirii la normalitate.

Ne place sau nu, Legea Certificatului Verde trebuie adoptată dacă ne dorim să evităm un nou blocaj economic și mai ales trebuie să conștientizăm cât de importantă este vaccinarea pentru a nu manifesta forme grave ale bolii, spune Avrămescu.

Acesta critică inițiativa municipalității de a organiza Revelionul din Piața Daciei: „Și totuși, în ciuda faptului ca spitalele din Buzău au fost suprasolicitate anul acesta, bolnavii au fost tratați în ambulanțe și eforturile medicilor si ale personalului medical au fost supraomenești, în prag de An Nou, primăria Buzău a decis să investească 7 miliarde (lei vechi) pentru organizarea revelionului în stradă. Oare își doreau buzoienii o astfel de investiție, în conditiile în care traversăm încă o perioadă grea de pandemie? Nu contest nevoia fiecăruia dintre noi de a petrece în noaptea dintre ani, însă, cât de responsabil este să facem petreceri sub amenințarea valului 5 de pandemie Covid19 și cum se justifică totuși cheltuirea de către primarul Toma, a unei sume enorme pentru o petrecere, în contextul crizei economice. Mi-aș dori ca toți buzoienii, care se vor bucura la trecerea dintre ani, să nu-i uite pe cei care sunt în spitale internați și nici de cât de important este să ne protejăm pe noi înșine și pe familiile noastre. Solidaritatea între semeni trebuie să fie principala lecție învățată în 2021, iar în anul ce urmează să demonstrăm cu adevărat grija față de cei din jurul nostru. La mulți ani tuturor buzoienilor!”, mai spune președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu.

 

 

 

 

 

Articole similare