Actualitate

Avion AN-2 răsturnat pe un câmp din Buzău

Vineri, un avion AN-2 aparținând Aeroclubului României, s-a răsturnat pe un câmp situat între municipiul Buzău și localitatea Spătaru. Incidentul s-a petrecut în timpul unei aterizări forțate după lansarea mai multor parașutiști. Conform oficialilor instituției, problema tehnică a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aducă avionul la sol. Deși aterizarea s-a efectuat cu dificultate, iar avionul s-a răsturnat, atât pilotul cât și copilotul au scăpat nevătămați și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Avionul implicat în incident aparține Aeroclubului României și era folosit pentru lansări de parașutiști. Potrivit surselor, problema tehnică a apărut la scurt timp după ce parașutiștii au fost lansați, forțând pilotul să efectueze o aterizare de urgență pe un câmp deschis.

Autoritățile au intervenit rapid la locul incidentului pentru a evalua situația și pentru a asigura siguranța persoanelor implicate. Nu s-au raportat scurgeri de combustibil sau alte riscuri imediate pentru mediu sau populație. Aeroclubul României a lansat o investigație pentru a determina cauzele exacte ale defectului tehnic și pentru a preveni viitoare incidente de acest tip.

„Avionul nu s-a prăbușit, problema a apărut în momentul aterizării. Nu a fost nimeni rănit, la bord erau două persoane. Nu se știe ce s-a întâmplat, se va afla după anchetă. Aterizarea a avut loc după lansarea unor parașutiști, în această dimineață. Întotdeauna în astfel de cazuri are loc o anchetă aeronautică, astfel de anchete în România sunt gestionează AIAS”, a declarat, Dan Chiriac, purtător de cuvânt Aeroclubul României.

Incidentul aviatic de la Buzău s-a soldat fără victime sau răniți. Acest eveniment subliniază importanța întreținerii și verificării stricte a aparatelor de zbor, mai ales în contextul misiunilor riscante, cum sunt lansările de parașutiști. Ancheta în desfășurare va aduce mai multă lumină asupra cauzelor și va contribui la îmbunătățirea siguranței aeronautice.

 

 

Articole similare