Sănătate

Avantajele pe care le oferă fațetele dentare

Nu ești pe deplin mulțumit de zâmbetul tău, chiar dacă nu ai de-a face cu probleme majore? Nu îți face griji, fațetele dentare sunt o soluție perfectă în astfel de situații! Dacă încă nu ești convins, îți prezentăm o serie de avantaje ale fațetelor pe care nu ai cum să le treci cu vederea. Cere sfatul medicului tău stomatolog și află dacă ești un candidat potrivit pentru această procedură de estetică dentară!

Au un aspect natural

Fațetele dentare oferă posibilitatea de a-ți schimba aspectul danturii și de a-ți îmbunătăți zâmbetul fără să îți faci griji că acest lucru va fi foarte vizibil. Aceste foițe subțiri din ceramică aplicate pe dinți imită perfect dantura naturală. Așadar, în cazul în care ai doar un dinte ușor ciobit, poți aplica fără probleme o fațetă cu o nuanță asemănătoare cu cea a dinților naturali.

Sunt o metodă minim invazivă de corectare a zâmbetului

Dacă dorești să intervii cât mai puțin asupra dinților, atunci fațetele sunt perfecte pentru tine. Acestea se pot aplica fie fără șlefuirea dinților, fie cu o șlefuire ușoară. Astfel, se va îndepărta o cantitate foarte mică de țesut dentar, fără durere și fără a afecta dantura.

În plus, materialele utilizate sunt biocompatibile. Nu trebuie să îți faci griji că acestea nu vor fi tolerate de organism sau că îți vor răni sau afecta gingiile în vreun fel.

Culoarea rezistă

Fațetarea dinților reprezintă o alternativă mai eficientă la albirea dentară. Acest lucru înseamnă că fațetele nu se vor păta și își vor păstra aspectul impecabil de-a lungul timpului. Așadar, poți consuma fără probleme orice fel de alimente, chiar și cele care pot duce la pătarea dinților, deoarece nu vor afecta culoarea fațetelor.

Sunt rezistente

Odată aplicate, te poți bucura de zâmbetul frumos asigurat de fațetele dentare o lungă perioadă de timp. Acestea pot avea o durată de viață de până la 15-20 de ani. Așadar, nu va trebui să îți faci griji că vor cădea de pe dinți sau că se vor fisura. Atât timp cât vei respecta toate recomandările medicului, șansele ca fațetele să aibă de suferit sunt foarte mici.

Se pot personaliza foarte ușor

Atunci când apelezi la această metodă de estetică dentară, rezultatele vor fi remarcabile. Nu trebuie să îți faci griji că fațetele nu se vor potrivi dinților tăi sau vor schimba aspectul zâmbetului și al fizionomiei tale într-un mod neplăcut. Ele sunt realizate conform unor măsurători exacte și ale unor fotografii ale cavității tale bucale.

Apoi, cu ajutorul tehnologiei digitale numită Digital Smile Design, se va construi un prototip al fațetelor și al viitorului zâmbet. Astfel, vei avea ocazia să vezi cum va arăta dantura ta și apoi să și probezi noul zâmbet înainte de cimentarea fațetelor.

Nu au nevoie de întreținere specială

Pentru a le menține aspectul impecabil și a le proteja, nu ai nevoie de un ritual anume de îngrijire a fațetelor. Medicul stomatolog va recomanda respectarea igienei dentare de bază, precum periajul de 2 ori pe zi, utilizarea apei de gură și a aței dentare, dar și vizitele regulate pentru un control stomatologic.

Fațetele dentare reprezintă o soluție rapidă de a-ți recăpăta zâmbetul strălucitor. Intră aici pentru mai multe detalii despre diverse cazuri clinice, pentru a vedea cum acestea pot schimba aspectul dinților. Nu uita să îți întrebi și medicul stomatolog dacă ești un candidat potrivit pentru fațetele dentare.

Articole similare