marți, 26 mai 2020

Autorităţile buzoiene renunţă anul acesta la celebrele alocuţiuni şi depuneri de coroane de flori de Ziua Naţională a României

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se vor organiza în acest an pe  Calea Eroilor, însă fără celebrele alocuţiuni şi depuneri de coroane de flori. Prefectul Carmen Ichim a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că atmosfera trebuie să fie una de sărbătoare şi nu de comemorare şi din acest motiv s-a renunţat la această practică  folosită de 20 de ani.

Potrivit autorităţilor, parada militară se anunţă a fi una de proporţii, cu tehnică militară din dotarea Statului Major al Forţelor Terestre şi a Statului Major al Forţelor Aeriene, cu aeronave şi elicoptere care vor survola oraşul. Buzoienii care vor lua parte la manifestări vor putea admira, pentru prima dată la astfel de evenimente, maşina de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, urmate de tancurile TR 85 M 1 „Bizonul”. Din păcate, sistemul de artilerie antiae­riană blindat „GEPARD”, aflat în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, va lipsi, fiind prezent în blocul de paradă de la Bucureşti.

În total, peste 500 de militari din cadrul MApN, alături de personal MAI, vor defila pe 1 decembrie pe Calea Eroilor.

Programul va debuta la ora 10.00, cu oficierea serviciului religios şi va continua cu premierea elevilor participanţi la Concursul de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, interpretarea de melodii patriotice de către Corala Bărbătească Ortodoxă „Credo in Deo” a Seminarului Teologic Buzău. Defilarea propriu zisă a militarilor va încheia ceremonia de Ziua Naţională a României, programată să dureze cca 40 de minute.

*

De la ora 11.00, Consiliul Judeţean invită buzoienii în parcul Crâng, la un spectacol susţinut de soliştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, dar şi la ­tradiţio­nala fasole servită, ca în fiecare an, de 1 Decembrie. Pentru aceasta vor fi pregătite 3.000 de porţii de fasole de dulce şi alte 800 de post.

loading...
error: Content is protected !!