marți, 24 noiembrie 2020

AUDIO | Felix Rache, apel către partidele buzoiene: „Trebuie să lăsăm în afara politicii oameni ca Doru Muzgoci”

Incident electoral mai puțin obișnuit la Nehoiu, care l-a avut drept protagonist pe Doru Muzgoci, care a părăsit recent PRO România în semn de protest față de semnarea protocolului electoral dintre această formațiune politică și Partidul Social Democrat, protocol care a condus la crearea alianței PSD-PRO Buzău, care a înscris candidați comuni în cursa pentru Consiliul Județean. Imediat după perfectarea alianței, Doru Muzgoci a părăsit cu mare tam-tam PRO România, afirmând că „va trage” după el întreaga organizație nehoiană, precum și mulți alți membri de pe Valea Buzăului.

După ce s-a trezit că nu îl urmează nimeni, Muzgoci s-a apucat să facă ce știe el mai bine, respectiv să își înjure foștii colegi de partid, pe blog și pe paginile de socializare. Reacția acestora a fost una previzibilă: Muzgoci a fost blocat pe Facebook de majoritatea membrilor PRO România sătui de excesele de furie ale fostului coleg. Faza următoare, previzibilă, de altfel, a fost că fostul lider politic nehoian s-a apucat să îi amenințe telefonic pe cei care au îndrăznit să „îi dea block” pe Facebook.

Așa s-a întâmplat și cu Mihail Vlădescu, candidatul PRO România la funcția de primar al orașului Nehoiu, care însă a avut inspirația să înregistreze convorbirea, mustind de jigniri și de amenințări, convorbire pe care o găsiți în format audio mai jos.

Conducerea județeană PRO România a convocat, vineri după-amiază, o conferință de presă pe această temă, cerând, prin vocea președintelui Felix Rache, partidelor politice reprezentate la nivelul județului Buzău să izoleze oameni de teapa lui Doru Muzgoci.

„În rândul partidelor politice nu trebuie să existe oameni care să amenințe și să bată cetățenii. Niciun partid nu poate să susțină și să promoveze astfel de personaje cu derapaje grave. Vorbim despre acest episod pentru că este de datoria noastra să ne apărăm colegii. Noi trebuie să protejăm integritatea candidatului nostru și a celorlalti membri de partid.

Deși au trecut săptămâni bune în care ne terorizează membrii, am crezut că este doar un om rănit, care atunci când a ales sa plece, nu l-a urmat nimeni. Ne așteptam să încerce marea cu degetul, să agite puțin apele… Însă e cu totul și cu totul altceva să ameninți un candidat la primărie și să hărțuiești, fără încetare, membri și colegi cu care ai lucrat. Noi toți trebuie să lăsăm în afara politicii acești indivizi.

Din momentul acesta, nu cred că mai există partid care să se asocieze cu oameni cu astfel de simptome îngrijorătoare. Nimeni nu va mai putea gira și susține un astfel de personaj atât de tulburat și de grav afectat. E de datoria partidelor politice și e de datoria presei să aibă toleranță zero față de violență și de amenințări cu moartea. Într-o Românie a anului 2020, din partidele politice ar trebui sa dispară aceste personaje cu comportament de clan de interlopi”, a spus Felix Rache la conferința de presă organizată la sediul PRO România.

2 COMENTARII

  1. Rache lasa vrajeala,in esenta muzgocica are dreptate,v-ati aranjat voi ploile ca-ntotdeauna,iar la restul …i-ati
    lasat fara un ciolanel ceva…ce zici de marele,,telectual” lucian care ,la vocabular,e cam tot pe linga muzgoci,
    iar muzgoci era in privat,injura niste paduchi ca si el

  2. Ipochimenu’ cu mustață i-a scos peri albi lui Cezar Preda pe vremea când era pedeleul pe val. Îi cerea bani pentru orice. Și nu vă gândiți la sume modice!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!