Educație

Au vrut mai mult bănet. Au primit

Guvernul a adoptat joi o hotărâre care stabilește salariile de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar. „În acest an, pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de peste 36 la sută, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 la sută”, a spus joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Potrivit acestuia, prin actul adoptat joi de Guvern se elimină inechitățile salariale în ceea ce privește funcțiile didactice de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil șef, secretar șef, cu nivel de studii superioare. „Principiul stabilit pentru funcțiile de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție (…) În acest an pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de peste 36 la sută, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 la sută. La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută, iar după caz se poate acorda și gradația de merit în valoare de 25 la sută, a declarat Mihai Constantin.

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică la începutul acestei luni un proiect prin care salariile de bază ale directorilor și directorilor adjuncți din școli vor crește în acest an, în medie, cu peste 36 la sută brut. Unele măriri se aplică chiar începând cu ianuarie 2024. Proiectul pus în consultare publică poate fi consultat AICI.

„Prin actualul proiect de act normativ, pentru funcțiile de conducere de director în luna ianuarie 2024 este un salariu de bază minim de 10.590 lei și un salariu de bază maxim de 11.242 lei, diferența între acestea fiind de 652 lei, iar în luna iunie 2024 este un salariu de bază minim de 11.260 lei și un salariu de bază maxim de 11.812 lei, diferența între acestea fiind de 552 lei”, se preciza în nota de fundamentare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker