Administrație

Au sosit materialele de construcții pentru familiile din Mușcelușa

Familiile afectate de incendiul de la Mușcelușa, comuna Siriu, au primit materialele de construcții necesare clădirii altor case, după ce locuințele le-au fost mistuite de flăcări luna trecută. În urma unor solicitări primite din partea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a Prefecturii, premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și s-a luat decizia de scoatere de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcții pentru refacerea imobilelor afectate.

„Premierul Nicolae Ciucă a convocat, astăzi (9 noiembrie, n.r.), Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în sistem hibrid, în scopul adoptării unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău, afectați de incendiul produs în data de 17.10.2022. Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcții necesare refacerii imobilelor afectate”, a anunțat miercuri Guvernul.

Incendiul din data de 17 octombrie a lăsat fără acoperiș deasupra capului șase familii din satul Mușcelușa, care locuiau în trei case. Pentru lichidarea flăcărilor – care s-au întins pe o suprafață de 600 metri pătrați -, pompierii buzoieni au avut nevoie de 17 ore. Cel mai probabil, în spatele nenorocirii se află un scurtcircuit la instalația electrică a uneia dintre locuințe, care a dus la propagarea flăcărilor și la celelalte clădiri din jur. Imediat după această întâmplare, autoritățile centrale, s-au întrunit în cadrul CNSU și au hotărât ca familiile afectate să primească de la rezerva de stat 12 containere modulare, care le-au devenit case oamenilor și au fost dotate corespunzător, cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat.

Articole similare