Administrație

Au început lucrările la Complexul Marghiloman

Au început lucrările de reabilitare la două dintre clădirile care alcătuiesc complexul Marghiloman, transformate de-a lungul anilor în ruine, respectiv Casa de Oaspeți și grajdurile în care fostul prim-ministru își ținea caii impresionanți. Licitația pentru efectuarea lucrărilor a fost câștigată de o firmă din Iași, care și-a adjudecat contractul pentru suma de 2,6 milioane euro.

La rândul său, firma ieșeană a subcontractat alte două firme locale, cu ajutorul cărora se vor face lucrările propriu-zise, termenul promis pentru finalizarea reabilitării complexului fiind de un an. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ionuț Apostu, care s-a angajat să stea cu ochii pe firmele executante, pentru ca acestea să se încadreze în termenul propus.

„Casa de Oaspeți și Grajdurile din Complexul Marghiloman încep să prindă viață! Constructorul ieșean, ajutat de două firme buzoiene, a început lucrările și s-a angajat că în 12 luni va finaliza! Voi fi pe șantier în toată această perioadă pentru a mă asigura că respectă termenele din contract, iar cele două obiective emblematice pentru istoria Buzăului vor fi reabilitate corespunzător! PS. Imaginile vorbesc de la sine despre starea de degradare a celor două monumente istorice!”, a scris pe Facebook viceprimarul Apostu.

Fosta Casă de Oaspeți va deveni unitate de cazare, căreia îi va fi adăugată o mansardă și va avea un regim de înălțime P+1+M, cu o suprafață desfășurată propusă de aproape 649 metri pătrați. La parter va funcționa o cafenea și recepția unității de cazare, alături de spații de servire mic dejun, anexe bucătărie și depozit, iar la etaj și mansardă, Primăria vrea să amenajeze șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

Cele trei grajduri în care Alexandru Marghiloman își ținea armăsarii impresionanți, politicianul fiind cunoscut ca mare iubitor de cai, vor avea destinația de spații de expoziție și muzeale, cu o suprafață desfășurată de aproape 853 metri pătrați. Cu toate acestea, destinația inițială a clădirilor nu va fi uitată, iar Primăria ia în calcul și posibilitatea găzduirii unor cai de curse în viitorul complex.˝

Articole similare