ActualitateEducație

Au câștigat competiția. Primul proiect de succes la „Moisil”, cu sprijin din partea comunității

Frumoasa poveste de Crăciun a elevilor de la Liceul „Grigore de Moisil”  care au fost susținuți de  întreaga comunitate de buzoieni și chiar și de foști absolvenți ai acestei școli aflați acum în afara granițelor țării, după cum povestea directoarea Adriana Voicu, s-a transformat în primul succes din acest an pe care îl înregistrează școala buzoiană. Acest liceu tehnologic s-a aflat preț de câteva săptămâni în preocupările comunității ca fiind foarte important pentru educația copiilor. Cu siguranță acest rezultat, ca multe altele obținute în ultimii ani de această școală o va menține în atenția și în inimile buzoienilor.

„Am fost declarați câștigători. Pe site-ul firmei Noark sunt trecute criteriile pe care trebuiau să le îndeplinească proiectele participanților la această competiție, cum ar fi cel  de funcționalitate a instalației. La fiecare criteriu s-a acordat un punctaj. Și punctajele de la cinci criterii  au demonstrat că merităm locul I.. Așteptăm să ne notifice oficial și să ne spună cum  facem să intrăm în posesia premiului”, spune directoarea Adriana Voicu.

Reamintim că 20 decembrie a fost ultima zi de vot în competiția națională de proiecte „Noark” la care a participat și Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău, iar liceul buzoian obținuse nu mai puțin de 68.678 de voturi, ceea ce îl clasa pe locul al II-lea după un liceu din Târgu Jiu. Această poziție în clasament i-a permis liceului buzoian să facă parte din cele cinci licee ale căror lucrări au fost jurizate de specialiștii ingineri ale firmei Noark. Aceștia au decis că dintre cele cinic calificate cel mai bun proiect este cel realizat de elevii Liceului „Grigore Moisil”, ceea ce înseamnă că liceul buzoian va fi premiat cu o imprimantă 3D și cu 2.500 lei, prin urmare și-a atins ținta propusă.

Așa cum spuneam încă de la începutul competiției, când cotidianul OPINIA a promovat încercarea lor de a se afirma prin lucrările la care au fost o echipă redutabilă profesori-elevi, dincolo de cifre stă însă această poveste frumoasă pe care ei au trăit-o împreună cu comunitatea buzoiană și nu numai. Pentru că aceste voturi au fost primite de la buzoienii cu reședința în Buzău, dar și din afara județului și chiar din afara granițelor țării. Foști elevi ai liceului, ne spune Adriana Voicu, au transmis mesaje de susținere împreună cu votul lor. La fel de frumos a fost și gestul unor cadre didactice de la alte unități de învățământ care au susținut proiectul celor de la „Moisil” făcând dovada că există solidaritate pentru învățământul buzoian. Și ceea ce s-a petrecut pe final de ani, parcă nu a mai fost niciodată.

Au fost îndemnuri pe rețelele  venite din partea unor cadre didactice cum este cel lansat de profesoara MERITO , Mihaela Nicolae,  de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Și exemplul ei a fost preluat și de alte cadre didactice de la școli din municipiu, dar și din județ.

Proiectul a fost susținut și de administrația locală, care oricum a dovedit, în ultimii ani, o preocupare mai mare pentru liceele tehnologice din județ, având conștiința că cei mai mulți dintre elevii lor vor constitui forța de muncă a județului și vor contribui la dezvoltarea municipiului.

Reamintim că pentru susținerea acestui liceu a acționat chiar primarul Constantin Toma care s-a adresat buzoienilor cu rugămintea de a vota Liceul Moisil. „Dragi buzoieni, Vă invit să susținem un proiect excepțional al comunității noastre. Buzoienii noștri tineri, elevi ai Liceului «Grigore C. Moisil» participă, sub îndrumarea profesorilor ingineri în domeniul electric, Daniela Macadon și Ion Sevastian, la o competiție cu alte 24 de licee din țară! Este vorba despre competiția NOARK. Câștigătorii vor fi desemnați în urma unui proces de votare online. Procesul de votare se efectuează accesând pagina (…) Cei care vor să fie alături de Liceul «Grigore C. Moisil», singurul liceu buzoian înscris în această competiție, pot vota în fiecare zi, până pe 20 decembrie. HAI BUZĂU!”, a scris primarul  municipiului Buzău în luna decembrie a anului trecut.

 

 

Articole similare