Cultură

Atelierul „ArtDream” expune la Teatrul „George Ciprian”

O inedită expoziție a fost deschisă în foaerul Teatrului „George Ciprian”. Este vorba despre expoziția ce conține lucrările copiilor Atelierului „ArtDream”, ce se desfășoară sub îndrumarea designerului Nicoleta Ungureanu și a pictorului Marian Nica. Expoziția poate fi vizitată până pe 12 noiembrie.

 Atelierul ArtDream este un atelier de pictură al copiilor talentați și creativi din municipiul Buzău, care se desfășoară în fiecare weekend, pe platoul Dacia, lângă Palatul Comunal. @ateliercopiibuzau este adresa de instagram a atelierului, coordonat de Nicoleta Ungureanu.

Nicoleta Ungureanu este, așa cum au redescoperit-o mulți buzoieni în ultimii ani, de când a devenit președinta Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău, inginerul care înnobilează prin pictură meșteșugul croitoriei. Ea este un artist vizual complex atât din punctul de vedere al mesajului pe care-l transmite prin lucrările sale, cât și din punctul de vedere al materialelor pe care  le folosește;  a realizat lucrări în pictură, obiecte vestimentare și decorative, cu unele dintre acestea organizând și expoziții personale, cea mai recentă având loc la  Galeriile de Artă din Buzău.

În ultima vreme a deschis un atelier pentru copii  într-un spațiu care are în față Palatul Comunal, unde cei mici sunt îndrumați să se joace creativ, să se joace frumos, să învețe tehnici, să simtă pânza și culoarea. Lucrările copiilor acestui atelier se află acum expuse la teatru. De fapt este cea de-a treia expoziție pe care Nicoleta Ungureanu și Marian Nica o realizează împreună cu copiii pe care îi coordonează la atelierele de pictură.

La rândul său, buzoianul Marian Nica, membru AMPA, şi-a dedicat întreaga existenţă picturii de şevalet; este pictor amator, adept al culorilor calde şi al peisajelor, mai ales al celor citadine, dedicându-și întreaga existenţă picturii de şevalet .

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker