vineri, 03 iulie 2020

Ateliere de scriere cu caractere chirilice și de tatuaje temporare, la Noaptea Cercetătorilor Europeni de la Muzeul Județean

După ce, anul trecut, au abordat tema alimentației, aratând publicului cum se fabrica făina acum 5.000 de ani, bolile asociate alimentației în preistorie sau plantele „inventate” de cerce­tătorii buzoieni, reprezentanții Muzeului Județean vin cu o nouă temă cu ocazia ediției de anul acesta a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Evenimentul are loc vineri, 27 septembrie, între orele 19,00 și 22,00, la sediul Muzeului Județean de pe Bulevardul N. Bălcescu.

Ediția din acest an are ca principal partener Arhivele Naționale ale României, Serviciul Județean Buzău. Printre surprizele pregătite ­pu­blicului în acest an se numără ateliere de scriere cu caractere chirilice, prezentări ale descoperirilor arheologice recente într-o manieră accesibilă publicului larg, atelier de tatuaje temporare și multe altele. Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment internațional cu mare impact atât în rândul instituțiilor de ­cer­cetare cât și în rândul publicului larg. Scopul programului, organizat sub coordonarea Comisiei Europene, este acela de a arăta publicului ce înseamnă să fii cercetător. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în România în 2005 și a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în legătură cu ­pu­blicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Pe toată perioada de implementare a programului, vizitarea expozi­țiilor de arheologie și istorie ale Muzeului Jude­țean este permisă, gratuit.

loading...
error: Content is protected !!