Administrație

Atelier UNESCO în „Ținutul Buzăului”

Geoparcul „Ținutul Buzăului” se pregătește să primească vizita importantă a unor specialiști internaționali UNESCO, care vor aborda mai multe teme în cadrul unui atelier regional. Discuțiile vor fi axate pe sustenabilitatea turismului, precum și pe managementul turistic, și sunt programate a se desfășura între 7-9 noiembrie. „UNESCO invită profesioniștii din centrele de vizitatori / interpretare / informare ale siturilor desemnate de UNESCO (respectiv, Locuri din Patrimoniul Mondial, Rezervații ale Biosferei și rețeaua Geoparcurilor globale) din Europa, să aplice pentru participarea la cel de-al patrulea atelier regional despre Rolul centrelor de informare turistică din Siturile desemnate de UNESCO. Atelierul, programat în primă fază pentru perioada 7-9 noiembrie 2022 la Buzău (România), se va concentra pe sustenabilitatea turismului și managementul turistic”, transmit reprezentanții UNESCO.

Evenimentul a fost anunțat și de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, iar imaginea Ținutului Buzăului, ce și-a primit titulatura în urmă cu câteva luni, va fi promovată printre specialiști de talie mondială. Totodată, evenimentul se va bucura și de sprijinul celuilalt geoparc internațional din România, Țara Hațegului, alături de Universitatea din București și Comisia Națională a României pentru UNESCO.

„Consiliul Județean Buzău se pregătește să fie gazda primului eveniment internațional major dedicat Geoparcurilor UNESCO! În perioada 7-10 noiembrie, Comisia UNESCO de la Veneția, prin Biroul European Regional pentru Știință și Cultură, invită la Buzău specialiști internaționali din siturile desemnate UNESCO: situri din Patrimoniul Mondial, Rezervații ale Biosferei, Geoparcuri Internaționale. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Geoparcului Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Universitatea din București și Comisia Națională a României pentru UNESCO”, a transmis președintele Neagu.

Articole similare