Educație

Atelier pentru dezvoltarea de modele de antreprenoriat social la Colegiul Economic într-un proiect Erasmus+

Colegiul Economic Buzău a organizat, împreună cu Asociația „Hair Redivivus”, prezentare a unor posibile afaceri de antreprenoriat social. Activitatea a avut loc în cadrul programului „FROM CITIZEN… SHEEP TO CITIZENSHIP”, care constă într-o mobilitate de tineri din al treilea an de acreditare, planificată la Sărata Monteoru.

Cincisprezece tineri din Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Spania, participanți la proiectul Erasmus „We are business pioneers of social innovation”, derulat de Asociația Hair Redivivus, au fost invitații elevilor de la clasa a IX-a F, Colegiului Economic, împreună cu Sidonia Silea, Cristina Oprea, Adrian Dragomir, Mladin Andrei Popa, au prezentat  șapte planuri de afacere din domeniul antreprenoriatului social. Unul din traineri a fost Iasmina Florescu, fostă elevă a Colegiului Economic.

Prin modul de abordare, obiective și rezultate propuse, proiectul răspunde celor patru priorități ale Erasmus +, respectiv componenta „verde” prin măsuri ce vor fi impuse în mobilitate pentru economisirea resurselor, componenta „digitală” prin tematica aleasă aplicată în ateliere, prin metodele și instrumentele dezvoltate și activitățile creative din program care vor produce filme și materiale de publicitate media, componenta „incluzivă” prin atragerea în proiect a cel puțin 10 tineri cu oportunități reduse (bariere culturale, sociale și economice) care să beneficieze direct de rezultatele finale și componenta „civică” prin promovarea valorilor democratice și dezvoltarea unei campanii vizuale aplicabile în comunitățile proprii pentru reducerea absenteismului la vot.

„Metodologia este variată, dinamică și se folosește de educația nonformală și antreprenorială experimentate de asociația noastră și de parteneri în proiecte precedente. Metodele principale sunt dezbateri, simulări, cafenea publică, create-media și video, seri interculturale.

Programul de activități cuprinde cinci ateliere tematice de introducere și explorare în tematica cetățeniei europene și alegerilor democratice, apoi două ateliere practice bazate pe vizionarea unui film și întâlniri cu personalități ale vieții civice și politice. Atelierul final va fi o simulare a unei campanii electorale cu metode diverse.

Produsele finale vor fi o revistă și o pagină Facebook cu concluziile atelierelor și ale campaniei electorale (platforme program, postere, materiale promoționale, videoclipuri)”, transmit reprezentanții Asociației Hair Redivivus.

Se dorește ca impactul proiectului să se resimtă atât la nivelul participanților prin înțelegerea oportunităților programului Erasmus+ de învățare și integrare, prin noi competențe, metode și soluții pentru prevenirea și combaterea știrilor false, la nivelul partenerilor de proiect printr-un set nou de instrumente de lucru în domeniul educației antreprenoriale și prin tineri mai pregătiți să își valorifice competențele în alfabetizare media și multiplicarea soluțiilor în asociație, dar și la  nivelul comunităților locale implicate prin dezvoltarea de instrumente de blocare a știrilor false și prin creșterea notorietății comunităților prin participarea la proiecte de mobilitate Erasmus+.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker