ActualitateEducație

Atelier de biologie și geologie cu 12 elevi de la Pănătău, la Aluniș

De Ziua Mondială a Apei, care se sărbătorește în fiecare an pe 22 martie,  păstrând tradiția, reprezentanții Apele Române Buzău-Ialomița au participat la evenimentul „Explorăm și protejăm. Aventura apelor”, organizat la Aluniș Art Center, în parteneriat cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, împreună cu 22 de elevi de la Școala Gimnazială Pănătău și cu 12 cadre didactice din zonă.

Într-un atelier interactiv de biologie și geologie, elevii au descoperit importanța apei, organismele care trăiesc în ea și nevoia de a o menține curată. Au colorat mandale, simbolul ales pentru picătura de apă, și-au însușit informații valoroase de la invitații care și-au dăruit cu generozitate timpul și cunoștințele. Invitații au fost  biolog Oana Ristea, de la Apele Române, și Cristinel Scutaru, cadru didactic în Colți, membru al Asociației Ținutul Buzăului.

„Ca de obicei, totul a fost posibil datorită oamenilor de bine și partenerilor, Asociația Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și Apele Romane Buzău-Ialomița, pe care știm că ne putem întotdeauna baza să livreze activități cu cel mai înalt grad de profesionalism, iubire de natură și de comunitate”, mărturisește biolog Oana Ristea, care povestește cum, „într-o liniște perfectă, ascultând sunetul APEI, în armonie, copiii au colorat Mandala, aflând semnificația acestui simbol grafic și comparându-l cu forma perfectă a unui cristal de gheață”. Apoi, mai spune biologul, „vizualizând probe de macronevertebrate, aflând ciclul de viață al unei insecte, ce înseamnă o denumire populară, dar și ce legătură are latina cu numele organismelor, atingând roci conținând fosile, elevii au înțeles de ce este important să păstrăm un mediu curat și să protejăm APA, esența vieții pe Pământ”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker