ActualitateEducație

Activitate de informare pe tema alegerilor europarlamentare la Colegiul Economic

Elevii Ionela Marin, Cătălina Crevelescu, Denisa Arslan, Alexandru Dumitrache, Daria Dragu, Robert Iamandei și Andreea Elena Toma, de la Colegiul Economic „Regele Mihai I” au participat la un seminar cu tema „Dezinformarea în contextul Alegerilor europene 2024” organizat, în data de 22 martie, de Centrul EUROPE DIRECT Buzău. La eveniment a participat, la invitația Feliciei Vîjdea, în calitate de director al Centrului Europe Direct Buzău, Cristina Lupu, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent din București. Activitatea a avut drept scop informarea privitoare la pericolul pe care îl reprezintă dezinformarea și cum aceasta poate influența radical procesul democratic al alegerilor.  Elevii au aflat și instrumentele cu care poate fi combătută dezinformarea, dar și cum acest fenomen a evoluat de-a lungul timpului.

Aceasta nu este singura activitate de informare pe care Europe Direct Buzău o inițiază pe tema alegerilor europarlamentare. „VOTEAZĂ! Votul tău contează” este un alt eveniment de informare pe care Europe Direct, care are structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură, l-a organizat  la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău.

Atunci a fost organizat împreună cu rețeaua Building Europe with Local Councillors (BELC), reprezentată de consilierul local Cristina Iacob, în contextul anului 2024, anul alegerilor europarlamentare și s-a desfășurat în amfiteatrul Liceului Pedagogic Buzău. Activitatea a fost o sesiune de informare pe tema alegerilor europarlamentare și s-a adresat elevilor care votează pentru prima dată și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Spiru Haret” și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker