Economic

Asus Vivobook: laptopul de buget care îți depășește toate așteptările

Imaginează-ți următorul scenariu: e ora 9:00, tocmai te-a sunat curierul și ai ridicat pachetul cu noul tău laptop: Asus Vivobook 15. La prima impresie, s-ar putea să-ți faci griji că s-ar putea să fi deschis cutia greșită. Având în vedere punctul de preț al produsului de aproximativ 2000 de lei, sigur te așteptai la o construcție mult mai plastică și mai ieftină.

Dar, spre bucuria ta și a celorlalți utilizatori, acesta este un computer frumos. S-ar fi putut încadra lejer la o categorie de preț mult mai piperată. Este, fără îndoială, cea mai premium versiune pe care o vei găsi pentru prețul plătit. Poți trimite literalmente un mesaj unui prieten, „Uite ce frumos este acest Vivobook 15”, alături de o fotografie, în timp ce îl pornești.

Carcasa, s-ar dovedi, este de departe cel mai bun lucru la Vivobook 15. După ce vei petrece o zi întreagă folosind unitatea, care include un Core i3-1135G4 de a 11-a generație, 8GB RAM și 256GB spațiu de stocare, vei descoperi că este un laptop Windows de 15 inchi foarte funcțional, cu o mulțime de lucruri grozave despre el. Există chiar și o tastatură iluminată din spate și un numpad, care sunt bonusuri la acest preț scăzut. Dar, în cele din urmă, durata de viață a bateriei poate fi un mic dezavantaj.

Cât de bine funcționează un Asus Vivobook?

Destul de bine pentru un dispozitiv care nu este făcut să ruleze jocuri sau creat pentru editare video profesională. Dacă ordinea de lucru pentru diminețile tale implică derularea foilor de calcul mari cu rezultate de referință, măsurători și alte caracteristici și navigarea pe Internet, atunci ai exact ce-ți trebuie. Procesorul Core i3 este suficient de capabil pentru a menține această încărcătură de lucru.

Ai putea suprapune apelurile Google Meet peste sarcinile de mai sus fără probleme, încetiniri sau zgomot semnificativ al ventilatorului. Poți încerca să folosești chiar și Premiere Pro. Deși va dura câteva minute, laptopul nu se va bloca, lucru pe care îl vezi adesea pe laptopurile de buget redus (precum și pe unele mai scumpe).

Tastatura îți va plăcea și ea mult. Mai ales dacă ești deja un fan al tastaturilor Asus, care au adesea combinația perfectă de clic, călătorie și lizibilitate. Tastatura numerică din partea dreaptă este, de asemenea, destul de utilă pentru a lucra în tabele, oferind o utilizare rapidă și ușoară. Clar este o modalitate excelentă de a introduce datele de care ai nevoie. Există chiar și un cititor de amprente, care era mai fiabil decât cel de pe Acer Aspire 5 de 15 inchi.

Este bateria unui Asus Vivobook suficient de durabilă?

Dacă te concentrezi pe munca ta de-a lungul dimineții, s-ar putea să nici nu-ți dai seama cât de repede se descarcă bateria. Dacă faci o mică pauză de prânz devreme chiar înainte masă și, în timp ce îți pregătești mâncarea, lași Vivobook-ul să ruleze niște muzică (un playlist Spotify numit „Party Hits”, așa cum se face), o să observi că bateria scade.

Pe de altă parte, muzica sună clar și echilibrat, chiar și cu volumul puțin scăzut. Dacă dai totul la volum maxim, vei putea auzi melodiile din camera alăturată. Totuși, în timp ce fierbi apă pentru un ceai după masă, riști ca bateria să moară. Adică după aproximativ trei ore de utilizare continuă. Ei bine, trei ore de viață a bateriei, pe un volum de lucru bazat pe browser, nu este ceea ce s-ar spera. Este mai scurt decât ceea ce oferă un Acer Aspire 5 și acesta s-ar putea să fie cel mai scăzut rezultat de la un laptop apărut perioada recentă.

Înseamnă că dacă ai cumpăra acest computer, ar trebui să-l încarci de mai multe ori pe zi. În mod realist, probabil că l-ai lăsa conectat tot timpul. Poți obține laptopuri și Chromebookuri bugetare cu o durată de viață de trei ori mai mare. Chiar și de la același brand. Asus Zenbook, spre exemplu, are o durată de viață a bateriei puțin mai îndelungată.

Ce așteptări să-ți faci de la ecranul lui Asus Vivobook

Odată ce munca s-a încheiat, așază-te să vezi cel mai recent episod din serialul tău preferat folosind Vivobook. Ecranul este suficient de colorat și reușește să înfățișeze diferite scene de noapte întunecate și înfricoșătoare. Atinge un maxim de 316 nit la testare, care – deși nu este deosebit de strălucitor – ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizărilor și este mult mai luminos decât Aspire 5.

Vivobook-ul este, de asemenea, puțin mai precis în culori, deși diferența nu este observabilă pentru orice utilizator. Acest afișaj are un raport de aspect de 16:9 provocat vertical (la rezoluție de 1920 x 1080), dar asta este mai puțin deranjant pe un 15-inch decât ar fi pe un 13. De asemenea, poți utiliza modul Asus Eye Protection (accesibil în software-ul MyAsus) pe măsură ce noaptea trece.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker