Administrație

Astăzi, referendumul pentru unirea Buzău-Țintești

Locuitorii cu drept de vot din municipiul Buzău și din comuna Țintești sunt așteptați astăzi, între orele 7.00 și 23.00, la secțiile de votare pentru a se exprima asupra unirii celor două unități administrativ-teritoriale. Ei vor avea de răspuns cu DA sau NU la întrebarea „Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești?”.

Referendumul va fi considerat valid dacă se vor prezenta la urne 30 la sută dintre buzoienii și ținteștenii înscriși pe listele electorale.

Inițiatorul referendumului, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susține că această consultare populară nu este un proiect politic: „Cel mai important argument este încrederea pe care o au buzoienii în mine și faptul că am venit cu un asemenea proiect. Am mărit foarte mult așteptările buzoienilor prin zecile de proiecte demarate aici, iar unirea dintre Buzău și Țintești este tot un proiect de dezvoltare a orașului, în jurul viitoarei autostrăzi. Ar fi un moment istoric în România. Ultima reformă administrativă s-a făcut în anul 1968. Ilie Bolojan a mai încercat la Oradea, dar nu a reușit (…) Cred că noi avem toate șansele să reușim. Ne vom dubla suprafața Buzăului, vom fi mai mari decât Iași, Timișoara, Oradea, Ploiești sau Brăila. Vom fi în proximitatea autostrăzii A7 și în jurul viitorului drum Expres Buzău-Brăila. Dezvoltarea ar fi cuvântul cheie, precum și încrederea oamenilor în mine și în echipa mea ca primar. Nu îi păcălim pe oameni. Nu este un proiect politic, ci pentru oameni. Din acest motiv, nu am implicat nici PSD, nici pe domnul Marcel Ciolacu. L-am adus aici pe domnul Ilie Bolojan, dar nu ca PNL-ist, ci să vorbească buzoienilor despre necesitatea oricărui pas în direcția reformei administrative”, a spus primarul Constantin Toma pentru DCNews.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker