Actualitate

Asociaţiile de părinţi susţin accesul copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor în afara orelor de program

Federația părinților și aparținătorilor legali din România (FePAL) se raliază întru totul punctului de vedere al Asociației SUPRA cu privire la accesul copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor în afara orelor de program.

„Școlile sunt instituții ale comunității și reprezintă totodată, mediul în care drepturile copiilor au nevoie să fie protejate.

Școala are misiunea de a insufla copiilor beneficiile pe care sportul le are asupra sănătății acestora, iar încurajarea și accesul echitabil la spații fac parte din acest demers. Într-o societate sănătoasă, școlile sunt centre ale comunității, nu unități închise și inaccesibile – de fapt, spațiile școlilor ar trebui deschise și în weekend pentru a facilita activități educative, de tip cerc de lectură, club sportiv, workshop-uri educaționale pe diverse teme, manifestări culturale și artistice.

Există numeroase beneficii de ordin social și comportamental ale jocurilor, socializării și mișcării în aer liber. Există numeroase studii care au demonstrat faptul că jocul are un impact puternic și asupra performanțelor școlare, datorită faptului că puterea de concentrare este mai mare. Mișcarea în aer liber asigură copiilor o creștere echilibrată și o dezvoltare fizică armonioasă”, spun reprezentanţii Asociaţiei SUPRA, care atrag atenţia asupra faptului că în multe familii resursele sunt limitate și părinții nu își permit să susțină financiar practicarea unui sport în timpul liber.

Reprezentanţii organizaţiei susţin acest punct de vedere amintind faptul că  pe lângă participarea zilnică și efortul constant individual ca parte a obligației de a urma zece clase în sistem, copiii au și nevoi, precum: socializarea, mișcarea, recreerea și reechilibrarea emoțională, iar acest lucru se poate face în şcoli, un spaţiu sigur în care pot face mișcare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker