Educație

Asociația Liga Elevilor Meseriași a continuat dotarea a 12 ateliere de mecanică din județ

Asociația Liga Elevilor Meseriași a continuat contribuția în ceea ce privește o mai bună dotare a atelierelor de practică din 12 licee cu specializarea Mecanică din ju­dețul Buzău. La prima gală de strângere de fonduri, organizată în urmă cu doi ani, au fost donate kituri speciale pentru aceste ateliere. Asociația nu s-a oprit aici și a continuat această inițiativă, iar luna aceasta au fost distribuite 240 de echipamente complete de protecție, 12 infoscreenuri, 12 suporturi pentru instalare și 12 stickuri, în valoare totală de 45.000 de lei. Aceste echipamente vor asigura elevilor condiții optime de lucru pentru siguranța și sănătatea lor, la orele de pregătire practică. De asemenea, echipamentele vor preveni accidentele nedorite și vor asigura un mediu de învățare în concordanță cu nivelul lor de formare.

Aproximativ 1.700 de ­elevi din liceele tehnologice și profesionale din învăță­mântul buzoian au beneficiat de aceste echipamente.

„Proiectul a pornit de la o nevoie reală a liceelor tehnologice din județul Buzău în ceea ce privește procesul ­educațional. Este important să acorzi elevilor de liceu o bază materială care să le asi­gure egalitatea de șanse spre o educație de calitate, corectă, în contextul schimbărilor  permanente. Laboratoarele do­tate corespunzător oferă șanse suplimentare pentru elevi în a îndrăgi și înțelege disciplinele tehnice. Suntem încântați că asociația noastră poate contribui la crearea unui mediu propice performanței în educație și că prin dotarea laboratoarelor din licee putem susține cadrele didactice în procesul de formare și instruire a elevilor“, spune profesorul Alina-Andreea Ștefănescu, președintele asociației.

Liga Elevilor Meseriași este prima asociație care reprezintă interesele elevilor din învățământul profesio­nal și tehnic din județul Buzău. Misiunea acesteia este de a schimba în bine sistemul ­educațional pe care îl re­prezintă prin inițiative proprii și demersuri de advocacy. Creată în 2018 și devenită asociație în luna iunie 2019, Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovator dezvoltat de OMV Petrom prin platforma România Meseriașă. În prezent, aceasta are ca membri 32 de elevi și 26 de profesori coordonatori de la liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău.

Articole similare