Actualitate

Asociația „Atelierul de Bine” cere sprijinul buzoienilor pentru a pregăti ghizdanul  de școală  pentru 455 de copii nevoiași

În vederea promovării drepturilor copiilor și încercând să asigure accesul egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile, organizația neguvernamentală „Atelierul de Bine” , așa cum face de mai mulți ani încoace în preajma începerii noului an școlar, și anul acesta a lansat îndemnul „Hai să trimitem împreună copiii de la sate înapoi la școală!”. Este vorba, bineînțeles, de copiii care provin din familii defavorizate și care nu își permit să aibă un ghiozdan și cele necesare începerii unui nou an școlar. Este o acțiune care contribuie la reducerea și prevenirea abandonului școlar și anul acesta vizează peste 450 de copii din grupuri vulnerabile și familiilor acestora.

„Cu toții înțelegem ce înseamnă ca la o vârstă fragedă un copilaș să fie marginalizat de către colegi pentru că nu are un ghiozdan la început de an, caiete noi, un sandwich la pauza de masă sau hăinuțele îi sunt ponosite și miros urât. Pentru noi, toți copiii sunt egali, așa că toți merită ACEEAȘI ȘANSĂ LA EDUCAȚIE! Hai să trimitem împreună copiii de la sate înapoi la școală!”, este mesajul pe care îl transmite pe pagina de socializare președinta Asociației „Atelierul de Bine”, Ana Maria Iorga.

Educația este cheia

„Anul acesta ne-am propus să susținem 455 de „năzdrăvani” din mediul rural (Buzău și Călărași) așa că avem mare, mare, nevoie de ajutorul vostru ca ei să înceapă școala cu toate cele necesare”, mai spune Ana Maria Iorga.

Ajutorul poate consta într-o donație în bani în contul asociației cu mențiunea „școala”.

Costul unui ghiozdan complet echipat, estimat de ONG pentru  ghiozdanele acestor copii defavorizați este 200 lei, însă orice sumă donată le este de folos.

 Unde se poate dona

Conturile în care se pot face donațiile sunt: RO59BTRLRONCRT0319477601, Banca Transilvania, sucursala Buzau, CIF: 35214546; RO33BRDE410SV65621594100, deschis la BRD, sucursala Amzei, CIF: 35214546, sau Revolut: 0740089887

De asemenea, sunt acceptate și donațiile sub formă de rechizite.

De asemenea, „Atelierul de bine” așteaptă și voluntari care să dea o mână de ajutor la împărțirea rechizitelor.

Nu în ultimul rând, „Atelierul de bine” așteaptă și oameni de bine care să se ocupe de asigurarea sandwich-ul zilnic la școală. „Donează pentru sandwich-ul zilnic la școală: pâine feliată, pateuri, brânză topită, cașcaval, brânză, mezeluri, legume, fructe, dulciuri, snacksuri etc.”, se arată pe pagina de socializare a organizației.

Și pentru că este pandemie, sunt binevenite și donațiile sub formă de produse de igienă personală și curățenie: dero, săpun, șampon, gel duș, pastă dinți, periuțe dinți, deodorante etc., dar și donațiile de laptopuri, tablete, telefoane cu care copiii se pot conecta la Internet și Zoom pentru a participa la cursurile online.

Donațiile în produse pot fi aduse în București: str. Ion Brezoianu, 38 a, tel: 0740 089 887. sau în Buzău: str. Penteleu, nr. 15 (sediul Armata Salvării Buzău), tel: 0734 704 132.

Ce vor conține ghiozdanele copiilor

Din discuțiile pe care le-au purtat cu cadrele didactice și din experiența anilor precedenți, reprezentanții Asociației Atelierul de Bine spun că un ghiozdan complet trebuie realizat în funcție de vârstă.

Un ghizdan de grădiniță ar trebui să conțină: ghiozdan mic, hârtie cartonată colorată,hârtie creponată colorată, cărticele colorat, caiet desen, tempera, pensule, lipici, set carioci, set creioane colorate, 3 creioane, două  pixuri, plastilină, cutie plastic mare cu capac pentru depozitare, maiouri, șosete, chiloței.

Un ghiozdan complet clasa 0-II, trebuie să conțină: ghiozdan mediu, 4 caiete tip1/tip2, 4 caiete matematică mici,hârtie cartonată colorată, hârtie creponată colorată, cărticele colorat, caiet desen, tempera, pensule, lipici,set carioci,set creioane colorate, 3 creioane, două pixuri, un stilou, plastilină, riglă, ascuțitoare, radieră, maiouri, șosete, chiloței.

Un ghiozdan complet clasa III-IV: ghiozdan mediu, 8 caiete dictando mici, 4 caiete matematică mici, două caiete muzică, două caiete biologie, două caiete geografie, hârtie cartonată colorată, hârtie creponată colorată,bloc desen mic,tempera, pensule, lipici, set carioci, set creioane colorate, 3 creioane, două pixuri, stilou, plastilină, riglă, ascuțitoare, radieră, maiouri, șosete, chiloței.

Un ghiozdan complet clasa V-XII: ghiozdan mare, 10caiete mici română, 6 caiete mici mate, 10 caiete studențești română, 6  caiete studențești mate, bloc desen mare, o cutie tempera, pensule, 3 creioane,5 pixuri, stilou, trusa geometrie,două caiete biologie,două caiete geografie,două caiete muzică, o riglă, o radieră, ascuțitoare,maiouri, șosete, chiloței.

Toate activitățile de voluntariat se vor desfășura respectând normele de protecție și distanțare impuse de lege.

 

Articole similare