Actualitate

340 de sancţiuni contravenţionale şi 50 de permise reţinute în week-end

În perioada 3 – 6 septembrie  poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 341 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 50 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 168 de şoferi „grăbiţi„ care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 31 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Un brăilean de 21 de ani ce rula pe DN2E85 în afara localității Limpeziș, a fost înregistrat de aparatele radar cu cea mai mare viteză, 180 km/h.

Alte 19 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (41), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (13), dar şi 61 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 145.000 de lei.

Articole similare