Administrație

Asfaltarea pune presiune pe canalizare la Topliceni

Primarul Viorel Panţuru va propune celor doi constructori o întâlnire în care să medieze ordinea şi ritmul lucrărilor

Săptămâna trecută, primarul comunei Topliceni, Viorel Panţuru, a postat pe pagina de socializare a primăriei o ipostază în care, alături de secretarul de stat de la sediul Ministerului Dezvoltării Alexandru Stoica, semna contractul de finanţare pentru un proiect de asfaltare și modernizare a 8.650 de metri de drumuri comunale, lucrări de consolidare şi lucrări de facilitare a accesului la proprietăţi. Valoarea totală a finanţării este de 12 milioane de lei, adică 120 de miliarde de lei vechi. Susţinerea financiară a fost obţinută prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

Acest ultim anunţ a fost precedat de o altă veste, pe care cetăţenii comunei Topliceni au primit-o în prima săptămâna a lunii ianuarie a.c., când primarul Panţuru vorbea despre semnarea contractului care are ca obiect execuția de rețele de alimentare cu apă în localitățile Valea Râmnicului, Oreavul, Topliceni, Băbeni, Răducești, Grebănu, Plevna, Homești, Zăplazi, Livada și Livada Mică și rețele de canalizare în localitățile Valea Râmnicului, Oreavul, Rubla, Topliceni, Poștă, Băbeni, Răducești, Grebănu, Homești și Plevna. Proiectul a fost lansat de Compania de Apă Buzău, în calitate de Ordonator de credite din partea Uniunii Europene, şi are o valoare totală de aproximativ 27 de milioane de euro. „Aşadar, pe teritoriul comunei Topliceni lucrări pentru extinderea reţelelor de apă potabilă şi înfiinţarea de reţele noi de canalizare şi gestionarea apelor reziduale, vor fi executate în satele Poştă, Băbeni, Răduceşti şi cel de reşedinţă”, spune primarul.

Dincolo de confortul creat de aprobarea la finanţare a celor două investiţii în interesul locuitorilor comunei Topliceni, primarul Panţuru se vede prins, oarecum, la mijloc, în ce priveşte organizarea şi execuţia celor două proiecte. De altfel, într-o discuţie anterioară, primarul de Topliceni spunea, pentru OPINIA, că „ordinea logică este să fie executate mai întâi lucrările de canalizare şi extinderile la reţeaua de apă potabilă, apoi să aplicăm stratul de asfalt!”.

Pus în faţa unei astfel de situaţii, primarul Viorel Panţuru a decis că cel mai productiv ar fi să contacteze cei doi constructori, să-i invite la discuţii, iar el, din poziţia de „mediator” să încerce să obţină de la cei doi un acord, prin care lucrările la cele două proiecte să respecte o ordine enunţată mai sus. Întâlnirea ar urma să fie programată la începutul lunii februarie, iar primele lucrări, spune primarul Panţuru, ar urma să fie demarate cel mai devreme la 1 martie!

„Nu ar avea rost să venim mai întâi cu asfaltul, pentru că organizarea de şantier şi execuţia în sine ar fi mai rapide, comparativ cu lucrările la canalizare, apoi să fim nevoiţi să tăiem asfaltul, adică să stricăm ce am făcut”, spune primarul Viorel Panţuru. „Pe de altă parte, reiau mesajul şi vin în întâmpinarea viitoarelor comentarii  legate de disconfortul ce se va crea odată cu începerea lucrărilor la canalizare şi apă, dar sunt convins că, în situaţia creată la noi, constructorul va dovedi profesionalism şi va scurta la maxim termenele de execuţie, iar oamenii vor manifesta înţelegere!”, mai spune acesta.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker