ActualitateCultură

Artistul basarabean Vali Boghean, în această seară pe scena Drăgăicii

A doua zi de Festival Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu” este pentru buzoieni o oportunitate de a se întâlni cu Vali Boghean Band, o trupă înființată în 2009, în care toți membrii sunt muzicieni cu experiență vastă din multe proiecte naționale și internaționale.
Vali Boghean este un artist basarabean polivalent: compozitor, interpret, cantautor. S-a născut la Bumbăta, raionul Ungheni, Republica Moldova. El va fi prezent pe scena festivalului cu un recital unic ce va crea o atmosferă de neuitat! Recitalul său va începe în jurul orei 18.30
Festivalul va fi transmis live pe pagina de Facebook a festivalului.

Vali Boghean, scrie expresul.md, are 46 de ani și este al 13-lea copil în familie.

Potrivit sursei citate, Vali Boghean are primele cunoștințe despre muzică de la tatăl său, care toată viața a cântat pe la nunți și cumătrii. La vârsta de 8 ani Valentin este înscris la Școala de muzică din orășelul Cornești, la clasa de pian.

Doi ani mai târziu, a început studiul trompetei. La 13 ani cânta deja în orchestra de instrumente populare de la Centrul de Creație al copiilor din orașul Ungheni. În 1992, șapte din frații Boghean (cinci frați și două surori) înființează formația de muzică ușoară „Aghelia”.

Valentin Boghean studiază apoi și interpretează muzica jazz și în 1999, introduce în muzica sa saxofonul. În 2000 înființează, împreună cu alți doi artiști cunoscuți în domeniul muzicii, Pavel Capațină și Ion Lincovschi, formația de jazz-rock „X-Band”.

Vali Boghean a primit, la începutul acestui an, de la președinta Maia Sandu,  titlul onorific „Artist al Poporului”.

Articole similare