Actualitate

11 copii din București, la spital cu toxiinfecție alimentară

11 copii și doi adulți au ajuns la Spitalul Județean cu simptome de toxiinfecție alimentară. Toți sunt bucureșteni și fac parte dintr-un grup din Capitală format din 39 copii și trei adulți care au organizat o excursie și au campat peste noapte în zona Vulcanilor Noroioși.

În urma unui apel la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță Județean au trimis la fața locului două autospeciale de transport personal și victime multiple și trei ambulanțe. „La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conștiente și cooperante; dintre acestea 11 copii și 3 adulți au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Buzău 13 persoane (11 copiii și 2 adulți), un adult refuzând transportul la spital”, a comunicat Biroul de presă al ISU.

„La UPU-SMURD au fost transportați 11 copii și 2 adulți, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Pacienții prezentau vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. La acest moment, toți pacienții sunt stabili hemodinamic, în curs de investigații, sub supraveghere medicală. Cei 11 copii au vârste cuprinse între 8 și 11 ani și sunt din Bucuresti”, a comunicat, la rândul ei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Adriana Bunilă..

Articole similare