Sport

Argentina și Croația se luptă pentru un loc în finala Cupei Mondiale din 2022

Cupa Mondială din Qatar se apropie de final. Suporterii așteaptă cu nerăbdare disputele de foc din semifinale. Marți seară, avem primul meci: Argentina vs. Croația. Cristiano Ronaldo a părăsit competiția, după ce Portugalia a fost eliminată de către Maroc în faza sferturilor de finală, însă Lionel Messi rămâne în cărți pentru a-și adjudeca singurul trofeu care îi lipsește din palmares.

Argentina este principala favorită la accederea în ultimul act al competiției: Naționala Pumelor are o cotă de 1.40 pentru calificarea în marea finală care se va desfășura duminică seară pe Lusail Iconic Stadium din Qatar, informează siteuripariuri. Cu toate acestea, Modric și colegii săi s-au aflat în aceeași situație și în meciul din optimi, disputat împotriva Braziliei – care era principala favorită la câștigarea turneului.

Să nu uităm că echipa Croației, al cărui lot este evaluat ca fiind cu 268 de milioane de euro mai „subțire” decât cel al argentinienilor, este una dintre cele două formații care nu au cunoscut înfrângerea la acest mondial – cealaltă echipă fiind Marocul, marea surpriză a Cupei Mondiale din 2022.

Croații practică un fotbal defensiv, având o apărare ermetică, care nu își asumă nici un fel de risc. Din acest motiv, jocul ofensiv poate avea ceva de suferit. De altfel, elevii lui Zlatko Dalic au câștigat un singur meci la această ediție a Cupei Mondiale, împotriva Canadei și au încheiat celelalte patru partide la egalitate. În faza eliminatorie, Modric și compania au avut nevoie de penaltiuri, atât în optimi, în fața Japoniei, cât și în sferturi, contra Braziliei.

Dacă va trece de Argentina, naționala lui Zlatko Dalic va deveni a doua echipă care reușește să se califice în două finale consecutive ale Cupei Mondiale; Brazilia a reușit această performanță la edițiile din 1998, respectiv 2002.

Argentina a început mondialul cu stângul, pierzând primul meci împotriva Arabiei Saudite, însă ulterior a început să joace fotbal: Pumele s-au impus cu 2-0 în fața Mexicului și cu același scor în fața Poloniei. În optimi, Messi și colegii săi au avut un adversar facil, Australia, iar în sferturi, au trecut de Țările de Jos după loteria penaltiurilor.

Meciul contra Croației va reprezenta primul test important pentru naționala condusă de Lionel Scaloni la turneul final din Qatar. Argentina se bazează pe jocul ofensiv, însă are o apărare șubredă. Croația se apără foarte bine, iar dacă reușește să deschidă scorul, ar putea să închidă jocul, așa meciul pare a fi ceva mai echilibrat decât indică cotele publicate de către casele de pariuri.

Echipe probabile:

Argentina: 23. Emiliano Martinez – 13. Cristian Romero, 19. Nicolas Otamendi, 25. Lisandro Martinez – 26. Nahuel Molina, 7. Rodrigo De Paul, 24. Enzo Fernandez, 20. Alexis Mac Allister, 3. Nicolas Tagliafico – 10. Lionel Messi (căpitan), 9. Julian Alvarez

Croația: 1. Dominik Livakovic – 22. Josip Juranovic, 6. Dejan Lovren, 20. Josko Gvardiol, 19. Borna Sosa – 10. Luka Modric (căpitan), 11. Marcelo Brozovic, 8. Mateo Kovacic – 9. Andrej Kramaric, 16. Bruno Petkovic, 4. Ivan Perisic

Articole similare