Actualitate

Aproape cinci mii de buzoieni s-au aflat în Piața Daciei de Revelion

Piața Daciei a fost neîn­că­pătoare pentru cei cinci mii de buzoieni care au ales să petreacă noaptea de Revelion în centrul orașului și să se bucure alături de artiștii lor favoriți. Raluka, Irina Rimes sau Laurențiu Cazan au fost doar câteva dintre numele care au făcut atmosferă vineri noaptea, dar și mulți alți artiști locali cunoscuți buzoienilor au urcat pe scena din fața Primăriei Buzău și au încins spiritele.

Și primarul Constantin Toma a petrecut alături de buzoieni, după cum, de altfel, anunțase cu câteva zile înainte. Acesta le-a mulțu­mit cetățenilor pentru faptul că au fost o comunitate unită, fapt care a dus și la recunoașterea națională și internațională a Buzăului. „Vă mulțumesc că ați fost o comunitate unită și în acest an, iar Buzăul a avut cea mai mare recunoaștere națională și internațională, cel puțin în ultimii 32 de ani (…) Anul viitor cred că va fi cel mai bun an de după Revoluție pentru Buzău. Vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea și motivația pe care mi-o dați și mi-ați dat-o întotdeauna să schim­băm Buzăul în cât mai bine”, a spus acesta.

Decizia organizării Revelionului nu a fost primită de toți cu același entuziasm, iar președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, a taxat-o ca neinspirată, dat fiind că suntem, totuși, în plină pandemie, iar lucrurile sunt departe de a se fi terminat. Și aspectul financiar este important, căci petrecerea de anul acesta a costat Primă­ria peste 700.000 lei. „Și totuși, în ciuda faptului că spitalele din Buzău au fost suprasolicitate anul acesta, bolnavii au fost tratați în ambulanțe și eforturile medicilor si ale personalului medical au fost supraomenești, în prag de An Nou, primăria Buzău a decis să investească 7 miliarde (lei vechi) pentru organizarea revelionului în stradă. Oare își doreau buzoienii o astfel de investiție, în condițiile în care traversăm încă o perioadă grea de pandemie? Nu contest nevoia fiecăruia dintre noi de a petrece în noaptea dintre ani, însă, cât de responsabil este să facem petreceri sub amenințarea valului 5 de pandemie Covid-19 și cum se justifică totuși cheltuirea de către primarul Toma, a unei sume enorme pentru o petrecere, în contextul crizei economice?”, a declarat acesta.

Petreceri fastuoase în aer liber s-au organizat în mai multe orașe din țară de Revelion. La Craiova, costurile s-au ridicat la 440.000 lei, Inna fiind cap de afiș, iar în Constanța petrecerea nu s-a mai ținut în Piața Ovidiu, ca până acum, ci au fost lansate focuri de artificii în 7 zone ale orașului, timp de 7 minute.

În Parcul IOR din București artificiile au fost însoțite și de un spectacol de lumini, iar Centrul Vechi a fost arhiplin, restaurantele funcționând la capacitate de 50 la sută. Mulți turiști străini au petrecut în restaurantele bucureștene, iar doritorii au plătit între 200 și 700 de lei pentru a-și rezerva un loc la terase și localuri. Și turiștii din stațiunile turistice s-au distrat pe cinste, circa 20.000 dintre ei fiind pe Valea Prahovei.

Lipsa restricțiilor i-a încurajat pe petrecăreții de pretutindeni să se dez­lănțuie, iar masca a fost uitată de mulți dintre aceștia, sub privirile neputincioase ale autorităților, surprinse de numărul mare de oameni. Românii au petrecut ca în zilele de dinainte de pandemie și au profitat din plin de libertatea acordată de autorități. „Încă de la primele ore ale dimineții, saloanele de înfrumusețare au fost pline. În timp ce doamnele și-au dorit coafuri lejere, domnii au fost ceva mai preten­țioși. Cu doar câteva ore înainte de petrecerea de Revelion, în bucătăriile restaurantelor a fost mare forfotă. Cum anul acesta româ­nii au liber la distracție până dimineață, bucătarii au gătit tot felul de preparate mai mult sau mai puțin tradiționale, printre care se numără și peștele, care nu poate lipsi de pe masa românilor în noaptea dintre ani”, scrie digi24.ro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker