sâmbătă, 15 august 2020

Aparatură nouă pentru Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Buzău în valoare de 79.862,55 lei

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au sosit trei aparate medicale  pentru cabinetul de  Oftalmologie. Este vorba despre un ecograf ocular, un biometru (aparat pentru măsurătoare operaţie de cataractă) şi un autorefractometru (aparat pentru măsurarea dioptriilor şi pentru cataractă). Investiţia era extrem de necesară, spune conducerea Spitalului, în condiţiile în care personalul medical folosea, până acum, aparate care erau uzate din punct de vedere medical. Aceste aparate sunt de mare utilitate pentru cabinetul de Oftalmologie, având în vedere numărul mare al solicitărilor venite din partea pacienţilor.

Șeful Secţiei Oftalmologie, dr. Valentin Cotea, spune despre această investiție care a fost făcută cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, care a alocat 79.862,55 lei,că „vineri, 24 iulie 2020, o zi importantă pentru cabinetul de Oftalmologie, deoarece au sosit trei aparate ultraperformante, care vin în sprijinul pacienţilor, din judeţul Buzău, care se confruntă cu probleme oftalmologice. Le aşteptam de foarte mult timp şi iată că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați şi pacienţii din judeţul Buzău, care au probleme oftalmogice. S-au cumpărat un ecograf şi un biometru care sunt într-un singur aparat modern, exterem de fiabil, care diagnostichează cu precizie bolile de ochi şi urgenţele în special, şi pentru calculul măsurilor dioptrice la cristalinele pe care le implantăm la boala numită cataractă. Al treilea aparat este un autorefractometru foarte performant, pe care l-am primit în acelaşi transport, de care suntem foarte mulţumiţi că putem asigura un act medical de calitate pentru pacienţi.”

Manager SJU Buzău, ec. Claudiu Damian a mulțumit pentru sprijin Consiliuolui Județean pentru că se adaugă la alte eforturi financiare pe care le-a făcut instituția județeană pentru modernizarea unității medicale : „Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Buzău pentru sprijinul pe care îl primim pentru modernizarea şi dotarea spitalului. Este o aparatură medicală modernă, care va îmbunătăţi cu siguranţă calitatea actului medical din unitatea noastră. Toate eforturile noastre sunt în interesul pacienţilor, pentru ca aceştia să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate.”

loading...
error: Content is protected !!