sâmbătă, 04 iulie 2020

FOTO I Angajații a trei societăți buzoiene, donatori ai Centrului de Transfuzii Buzău

Câteva dintre societățile buzoiene s-au alăturat cu seriozitate campaniei de colectare de sânge pe care o desfășoară Centrul de Transfuzii Buzău și sunt consecvente în ceea ce privește sprijinul acordat. Una dintre ele este societatea Romcarbon. În decursul anului 2018, Centrul de Transfuzii Buzău a desfășurat, la Romcarbon, câteva campanii de colectare de sânge și, iată că, și în acest an, încă din prima lună, s-a putut organiza o colectă mobilă aici.

Ca de fiecare dată, directorul Centrului de Transfuzii le-a mulțumit donatorilor și conducerii acestei societăți, știut fiind faptul că, de câțiva ani încoace, cererea de sânge este foarte mare, în timp ce numărul donatorilor este tot mai mic. Societății Romcarbon i s-a alăturat și Living Jumbo Industry, care a participat la campania de colectă desfășurată de Centrul de Transfuzii, în data de 31 ianuarie. „Mulțumim Romcarbon și Living Jumbo Industry, mulțumim conducerii celor două unități comerciale și mai ales minunatului domn Stoican pentru implicare în organizarea constantă a campaniilor de colecta mobilă la sediul celor două unități. Mulțumim dragilor donatori care deja s-au obișnuit ca la fiecare campanie să se prezinte să doneze sânge”, a transmis directorul Centrului de Transfuzii Buzău, Adriana Crăciun.

Chiar în ultima zi a anului trecut, Centrul de Transfuzii a organizat o caravană de colectare de sânge la o altă societate buzoiană. Este vorba despre societatea Ductil. De asemenea, directorul Centrului de Transfuzii a ţinut să le mulţumească donatorilor şi conducerii societăţii pentru sprijin şi pentru că se contribuie la salvarea unor vieţi. „Mulțumim colectivului companiei Ductil S.A, care a donat în ultimele zile ale anului 2018. Mulțumim şi sperăm să păstrăm această frumoasă colaborare care durează de trei ani. Gestul dumneavoastră vă onorează!”, a scris pe pagina de socializare directorul Centrului de Transfuzii, Adriana Crăciun.

Ce beneficii are un donator de sânge

Foarte puțini cunosc faptul că donarea de sânge, pe lângă satisfacţia morală de a fi fost parte din echipa care contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, are şi beneficii fizice pentru un donator de sânge. Specialiştii spun că cei care donează  de mai multe ori pe an capătă o stare fizică mai bună decât cei care nu donează sânge, şi reduc astfel riscul apariţiei mai multor boli grave.

Există şi alte beneficii precum dreptul de a avea o zi liberă de la locul de muncă, tichete de masă, pe lângă faptul că orice donator are dreptul să primească, la cerere, un buletin de analiză cu rezultatele testelor efectuate.

 

 

loading...
error: Content is protected !!