Acasă Monden Andreea Runceanu, ,,femeia lunii martie” pentru conceptul Yamaha

Andreea Runceanu, ,,femeia lunii martie” pentru conceptul Yamaha

0
Andreea Runceanu, ,,femeia lunii martie” pentru conceptul Yamaha

Violonistă a cvartetului Amadeus, buzoianca Andreea Runceanu a explicat, zilele trecute, într-un interviu, de ce se simte mândră că este femeie și de ce grupul exclusiv feminin pe care îl conduce, cu ritmul și sunetul lui unic, a creat un nou concept de muzică modernă în umbra multor muzicieni cla­sici celebri.

,,Într-o societate în care dorim să fim alături de semenii noștri, cu toții dorim să găsim resursele și ­me­diul adecvat care să ne permită să fim autentici. Arta, în general, și, în cazul meu, muzica, este cel mai bun pretext pentru a ieși din mulțime și pentru a exprima cine sunt cu adevărat. Este modul în care pot comunica ceea ce simt și în ce cred”, și-a motivat buzoianca pasiunea pentru muzică. Întrebată și ce i-ar adresa eului său mai tânăr, dacă ar avea ocazia, artista a făcut un exercițiu de imaginație și i-a sugerat că, dacă ar întoarce timpul înapoi, ar dori să fie mai blândă cu ea însăși, mai puțin critică și să nu se judece pentru alegerile sale. ,,I-aș spune să fie mândră de tot ceea ce a realizat până acum. Și aș asigura-o că are tot ce îi trebuie pentru a realiza tot ceea ce visează. Trebuie doar să se înconjoare de oameni care îi împărtășesc visele”, a mai completat Andreea.

Tot în interviul realizat pentru cei de la Yamaha – grupul Amadeus este ima­ginea brandului -, Andreea Runceanu a precizat că vioara reprezintă modul perfect în care poate comunica ceea ce simte și în ceea ce crede. ,,Când cânt la vioară, are loc o transformare vizibilă. Intru într-un spațiu liber de toate fricile, îndoielile, judecată. Trăiesc pur și simplu în momentul prezent și simt nevoia să celebrez viața și frumu­sețea lumii cu toate ființele umane. Și da, atunci când vă exprimați în mod au­tentic, prin muzică, prin cuvinte, prin orice formă de artă, puteți face acest lucru doar prin deschidere totală. Dar asta te face vulnerabil”, a mai spus artista.

Cât despre cea mai importantă performanță care a încurajat-o pe drumul ei muzical, Andreea a subliniat momentul primului spectacol al lui Amadeus în fața unei mulțimi numeroa­se, în 2001, când a experimentat un sentiment nou, niciodată simțit până atunci în concertele și recitalurile pe care le-a avut înainte. ,,Eram studentă în anul II la Academia de Muzică. Îmi amintesc perfect acel prim concert. Ne-am urcat pe scenă și nimeni nu știa cine suntem. Când a început mu­zi­ca, oamenii erau încântați. Au început să danseze, să bată din palme și am știut chiar acolo că, în sfârșit, m-am putut exprima exact așa cum mă simțeam în acel moment, fără să fiu încătușată de vreo prejudecată”, și-a încheiat Andreea interviul.