Politic

Andi Cristea, la un eveniment  pe tema metaverse

Deputatul social-democrat de Buzău Andi Cristea a participat, recent, la o dezbatere organizată de companiile Meta și Aspen România, pe tema tehnologiei metaversului. În cadrul evenimentului, el a participat la o discuție privind tehnologiile imersive, organizată la sediul UiPath.

„Am avut privilegiul de a participa la o discuție aplicată privind tehnologiile imersive, la sediul UiPath. Evenimentul organizat de Meta și Aspen România a beneficiat de prezența colegilor cu responsabilități în domeniu, precum Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, vicepreședintele Meta Markus Reinisch, Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Valeriu Zgonea, președintele ANCOM, și Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Conversația noastră a fost moderată iscusit de Radu Puchiu, Director al Programului Aspen Technology & Society.

În calitate de raportor al Consiliului Europei pentru Metaverse, am adus în discuție provocările și elementele de interes ale metaversului, abordând teme economice, legale și etice. Am analizat, de asemenea, cum România poate deveni un lider în aceste tehnologii emergente. Este esențial să subliniem că metaverse nu este doar pentru divertisment. Este o platformă transformațională, cu potențialul de a schimba modul în care societatea funcționează – de la educație, la afaceri și evenimente sociale. Fiindcă viitorul este digital, înțelegerea și conștientizarea metaverse-ului devin cruciale”, a scris Andi Cristea pe pagina sa oficială de Facebook.

Ce este Institutul Aspen

Institutul Aspen România este o asociație non-profit, apolitică, ce are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească. Institutul este recunoscut în întreaga lume pentru devotamentul cu care promovează deschiderea către un model de leadership inovativ și un dialog informal între reprezentanții mediului de afaceri, ai mediilor politice și în societățile civile de pretutindeni. Institutul Aspen are sediile centrale în Aspen Colorado și Washington D.C., fiind fondat în 1950. Alte centre afiliate au fost create ulterior în Franța, Germania, Italia, Japonia, India, Spania, Republica Cehă și Mexic. Institutele Aspen afiliate sunt autofinanțate și administrate independent, însă promovează un set de valori comune.

Institutul Aspen din România încurajează valorile bazate pe leadership, idealurile și ideile ce definitivează o societate bună și promovează un dialog informal între reprezentanții mediului de afaceri, ai mediilor politice și în societățile civile de pretutindeni. Obiective: Programe de leadership, programe de politici, conferințe și evenimente.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker