Politic

Andi Cristea, întâlnire cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Moldovei

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova au făcut o vizită de lucru la Parlamentul României în perioada 17-18 iunie 2024. Din componența delegației au făcut parte deputații Ina Coșeru, președinta comisiei, Alina Dandara, Mihail Druță, Vitalie Jacot și Mariana Lucrețeanu.

Delegația parlamentară a participat la ședința solemnă organizată cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României, a discutat cu conducerile celor două camere ale Parlamentului și cu membrii comisiilor pentru politică externă a Senatului și a Camerei Deputaților. De asemenea, agenda a inclus întrevederi cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Nicoleta Pauliuc, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Daniela Grigore Gîtman și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. La finalul vizitei la București, parlamentarii s-au întâlnit cu comunitatea de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în România.

Discuțiile cu oficialii de la București s-au referit la susținerea și expertiza României în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, avansarea proiectelor comune și sprijinul european pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

Din delegația parlamentară care s-a întâlnit cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova a făcut parte și vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, deputatul social-democrat buzoian Andi Cristea, membru și în Comisia pentru afaceri europene.

„M-am întâlnit cu o delegație a Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, condusă de doamna Ina Coșeru, președintele comisiei. Am reiterat sprijinul Parlamentului României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Am discutat și despre Acordul de 100 milioane de euro, semnat la 11 februarie 2022, care este în curs de implementare. Guvernul României face totul pentru a oferi sprijin concludent în această perioadă. Este important să continuăm să acordăm atenție maximă implementării proiectelor finanțate în baza acestui Acord. Vom onora toate angajamentele privind proiectele bilaterale de infrastructură de transport”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Articole similare