Politic

Andi Cristea, discuții cu ministrul Afacerilor Externe din Islanda pe tema inteligenței artificiale

Ziua de 25 aprilie a fost una importantă pentru țara noastră, pentru că a fost ales noul judecător român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din Strasbourg. Sebastian Rădulețu a fost ales ca judecător la CEDO, la finalul mandatului Iuliei Motoc, care în prezent este judecătoare la Tribunalul Penal Internațional.

Prezent la eveniment a fost și deputatul buzoian Andi Cristea și ministrul Afacerilor Externe din Islanda, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, cea care deține președinția rotativă a Comitetului de Miniștri, iar cei doi au avut o discuție interesantă despre impactul inteligenței artificiale asupra societății actuale.

Potrivit lui Gylfadóttir, foarte puțini oameni pe Pământ înțeleg cu adevărat ce urmează să se întâmple în lumea inteligenței artificiale și cum va afecta acest lucru viețile noastre. Această afirmație subliniază importanța înțelegerii și dezvoltării unui cadru legal și etic adecvat pentru utilizarea inteligenței artificiale într-un mod care să promoveze binele public și să minimizeze efectele negative.

„Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, în care am avut ocazia să votăm judecătorul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) la Strasbourg. În plus, am avut o discuție interesantă cu ministrul Afacerilor Externe din Islanda, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, care deține președinția rotativă a Comitetului de Miniștri. Un subiect crucial pe care l-am abordat în conversația noastră a fost impactul inteligenței artificiale asupra societății și vieții noastre. Răspunsul ministrului Gylfadóttir a fost profund și provocator: «Very few individuals on Earth understand what’s about to happen» (Foarte puțini oameni de pe Pământ înțeleg ce urmează să se întâmple)”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Impactul inteligenței artificiale poate fi deja observat în multe aspecte ale vieții, cum ar fi îmbunătățirea eficienței și productivității. În același timp, ar trebui să se aibă în vedere provocările și riscurile asociate cu confidențialitatea și securitatea datelor personale. Din acest motiv, este important ca liderii politici să fie la curent cu toate aceste provocări și să colaboreze pentru a aborda problemele din timp.

Articole similare