Politic

Andi Cristea: ,,Cum era cu România și hoția?”

Demiterea Avocatului Poporului, guvernarea prin ordonanțe de urgență, desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și modificarea regulamentelor Parlamentului sunt câteva dintre metodele actualei guvernări liberale de a temporiza anchetele Direcției Naționale Anticorupție privind achizițiile publice din perioada pandemiei, susține, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul social-democrat de Buzău Andi Cristea.

Acesta citează declarația procurorului șef al DNA în legătură cu cele 95 de dosare aflate în lucru care privesc aceste achiziții: ,,<Sume uriașe de bani deținute de vecini, prieteni, menajere. Am identificat divorțuri formale ale unor persoane pentru disimularea produselor faptelor de corupție>, este declarația procurorului șef al DNA cu privire la cele 95 de dosare în care se cercetează posibile fapte de corupție, ce au legătură cu achizițiile din perioada pandemiei. Cam aceasta este pe scurt guvernarea liberală. Când românii trăiesc în fiecare zi, de peste un an, sub amenințarea pandemiei, a crizei economice, a nesiguranței și incertitudinii, ei au drept ocupație umplerea buzunarelor apropiaților”, susține Andi Cristea.

Deputatul social-democrat buzoian enumeră câteva dintre metodele pe care le folosesc reprezentanții majorității guvernamentale pentru a-și ,,acoperi spatele”: ,,Iar acum, ca să își acopere spatele, îi elimină pe toți cei care ar putea să scoată la lumină escrocheriile. Demit Avocatul Poporului prin încălcarea legilor ca să nu atace la CCR furtul din banii românilor și să guverneze prin OUG-uri, desființează SIIJ ca să nu se descopere furtul alegerilor la Sectorul 1, modifică din vorbe Regulamentele Parlamentului ca să le iasă voturile în funcție de grozăviile pe care le pun la cale. Cum era cu România și hoția?”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Articole similare