Sport

Amical de gală pentru „Lupi“

La Buzău vin „bașcanii” de la Beșiktaș

Cu câteva zile înainte de restartul sezonului, HC Buzău va disputa acasă un amical de gală. Cea mai cunoscută echipă din handbalul masculin din Turcia, Beşkitaş Istanbul, va fi adversara formaţiei HC Buzău, într-un meci de pregătire programat pe 23 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

De 16 ori campioană a Semilunei, de 14 ori câştigătoare a Cupei Turciei şi de 13 ori câştigătoarea a SuperCupei Turciei, Beşkitaş Istanbul este o prezenţă constantă în cupele europene, reuşind, în 2009, să ajungă până în semifinalele Cupei Challenge.

Beşkitaş Safi Çimento este antrenată din 2023 de spaniolul Oliver Roy Camino, de două ori câştigător al Ligii Campionilor EHF. Turcii ocupă locul 1 după zece meciuri în principala competiţie internă, iar în luna februarie vor disputa optimile de finală ale Cupei EHF în compania echipei FTC – Green Colect din Ungaria.

Accesul în Sala Sporturilor Romeo Iamandi va fi gratuit.

Pe 2 februarie, HC Buzău reia meciurile din Liga Zimbrilor cu o partidă de foc, acasă, cu Minaur Baia Mare. Ultima întâlnire dintre cele două formații s-a încheiat la egalitate, 34 la 34, după ce Lupii au fost egalați în ultima secundă, pierzănd astfel două puncte importante.

În clasament, Buzăul este pe locul 6, cu 23 de puncte, la numai o lungime distanță de ocupanta poziției a 5-a, Potaissa Turda, și la două de CSM București, echipa de pe 4. Din păcate, clasarea în cvintetul fruntaș nu asigură prezența într-o cupă europeană, coeficientul Ligii Zimbrilor fiind destul de scăzut. Buzăul mai are și varianta Cupei României, dacă își dorește din sezonul viitor o aventură în Europa.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker