vineri, 07 august 2020

Amenzi și avertismente pentru firmele care nu asigură angajaților protecția pentru prevenirea infectării angajaților Covid 19

ITM Buzău verifică firmele buzoiene dacă respectă măsurile de sănătate și  securitate în muncă în contextul pandemiei de Covid 19. Este o campanie aflată în desfășurare, iar până acum inspectorii de muncă au dat amenzi și multe avertismente.

Astfel, 23 de angajatori buzoieni, pentru care lucrează 420 de angajați, au fost verificați de inspectorii de muncă dacă respectă măsurile de asigurare  sănătății și securității lucrătorilor în contextul pandemiei de COVID-19. Inspectorii de muncă au identificat deficiențe și pentru  11 dintre ele au dispus tot atâtea măsuri cu termene precise de remediere. Au fost aplicate în total 10 sancțiuni contravenționale, din care două amenzi în cuantum de 10.000 de lei și opt avertismente.

Între cele mai frecvente deficiențe se numără neacordarea echipamentului individual de protecție, necompletarea la zi a registrului de coordonare, nerespectarea prevederilor privind protecția tinerilor la locul de muncă, fișa de instruire individuală nu era însoțită de fișa de aptitudini.

Într-unul dintre cazuri,inspectorii de muncă au sesizat organele de urmărire penală  pentru nerespectarea legislației privind protecția tinerilor la locul de muncă.

În cazul a 25 de angajatori din domeniul reparației și întreținerii autovehiculelor, cu 98 de lucrători, au fost constatate 13 abateri de la legislația în domeniu – nepurtarea echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii, fișa de instruire individuală nu era însoțită de fișa de aptitudini, lipsa verificării supapei de siguranță a recipientelor sub presiune (compresoare). Au fost dispuse tot atâtea măsuri cu termene precise de remediere și au fost aplicate 13 avertismente.

loading...
error: Content is protected !!