Actualitate

Amendă uriașă pentru o firmă de transport public persoane

În această săptămână, Poliţia Română desfăşoară acţiunea Truck&Bus  pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor Roadpol.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii buzoieni  verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Miercuri dimineață polițiștii buzoieni au controlat peste 100 de autovehicule, printre care și unul condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Suceava. Acesta a fost depistat conducând pe DN2-E85, în localitatea Gura Câlnăului, în timp ce transporta persoane pe ruta București-Suceava, fără autorizație. Prin urmare, polițiștii au aplicat o sancțiune în valoare de 25.000 lei și au suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de șase luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor.

În total, polițiștii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au retras un certficat de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare şi au suspendat dreptul de utilizare al unui autoturism pe o perioadă de 6 luni.

Menționăm că  aceste activităţi de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare