Sănătate

Ambulanța revine la Pârscov

Stația de ambulanță a serviciului județean de profil revine în comuna Pârscov, după ce anul trecut a fost mutată în Berca. În urma unor demersuri ale administrației locale, s-a luat decizia de a fi înființată substația Berca-Pârscov.

„Luând în considerare concluziile notei întocmită în urma vizitei operative și în urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței, în vederea asigurării asistenței medicale de urgență în arealul Berca-Pârscov, membrii comisiei au propus înființarea substației Berca-Pârscov, prin reorganizarea substației existente la Berca, astfel încât să deservească ambele comune, cu personalul existent și amplasarea de ambulanțe în ambele puncte”, se precizează într-o înștiințare a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, transmisă Serviciului de Ambulanță Județean Buzău.

Vestea deschiderii unei stații de ambulanță la Pârscov a fost dată chiar de primarul localității, printr-o postare pe Facebook în care acesta a ținut să sublinieze determinarea sa de a oferi servicii medicale de urgență locuitorilor.

Primarul a amintit că promisiunea de a aduce o stație de ambulanțe în comuna Pârscov a fost întâmpinată cu scepticism de unii, dar eforturile sale și sprijinul celor implicați în domeniul Sănătății au dat rezultate. El a menționat că vizita comisiei Ministerului Afacerilor Interne la spațiul amenajat pentru viitoarea stație de ambulanțe a fost un pas important în direcția realizării acestui obiectiv.

„În urmă cu câteva luni am promis că Pârscovul se va putea bucura din nou, în curând, de serviciile oferite de o stație de ambulanță, cu toate implicațiile benefice ale acestora pentru comunitatea noastră. Nu puțini au fost cei care s-au grăbit să mă contrazică, să catalogheze promisiunea mea drept <minciună> ori să se arate suspicioși. Nici vizita operativă la fața locului (spațiul amenajat de comunitate, pentru funcționarea viitoarei stații de ambulanță) a comisiei M.A.I., în fruntea căreia s-a aflat directorul general D.S.U. (Departamentul pentru Situații de Urgență, n.r.), medicul Călin Alexandru, nu a fost luată în serios, ca de altfel nici declarațiile și susținerile directorului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ Buzău), domnul Gabriel Mihalașcu.

Astăzi (11 septembrie, n.r.) vin în fața dumneavoastră, stimați concetățeni, și vă informez că demersurile noastre (susținute constant de persoanele cu responsabilități în domeniu) nu au fost zadarnice. În comuna Pârscov va funcționa o substație de ambulanță, serviciile acesteia urmând să asigure asistența medicală de urgență din zona noastră.

Concret, s-a luat decizia înființării substației de ambulanță Pârscov prin reorganizarea substației existente la Berca, la substația din comuna noastră urmând să fie aduse în curând ambulanțe, dar și personalul medical aferent. Detaliile privind modalitatea în care se va realiza această reorganizare și implicit deschiderea oficială a substației de ambulanță Pârscov urmează să fie stabilite de către conducerea SAJ Buzău.

Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, vă mulțumesc dumneavoastră, cetățenilor. De asemenea, îi mulțumesc și domnului director al SAJ Buzău, Gabriel Mihalașcu, pentru implicarea, sprijinul și susținerea domniei sale”, este mesajul postat de primarul localității Pârscov, Daniel Mihai.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker