Actualitate

Ambiție nebunească a lui Umbrărescu pe A7?

Dorinel Umbrărescu, cel mai respectat antreprenor  român în materie de construcții rutiere, va construi Autostrada Moldovei de la Buzău până la Pașcani. Membrii Asociației Pro Infrastructură fac o recapitulare a situației actuale de pe autostrada Ploiești – Siret, unde pe câteva tronsoane au început deja lucrările de construcție. Situația este puțin așteptată chiar și pentru cei mai optimiști promotori ai proiectului, care nu credeau că anul 2022 va fi atât de fructuos pentru primul drum de mare viteză care va traversa regiunea Moldova.

„Într-adevăr, recunoaștem că rezultatele pe licitațiile de pe A7 au fost mult, mult peste așteptările noastre, dar meritul nu este sub nicio formă al ministrului Grindeanu. Minunile de pe loturile semnate în timp record se datorează în cea mai mare parte ambiției nebunești a domnului Umbrărescu, grupul său ofertând extrem de agresiv, la 80% din valoarea estimată, speriind competitorii care nu s-au mai sinchisit să depună contestații”, arată cei de la Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Grupul de firme UMB, al omului de afaceri Dorin Umbrărescu, va executa lucrările la prima autostradă din județul Iași, circa 30 de kilometri între Mircești și Pașcani, parte din A7, contractul fiind de 1,76 miliarde lei (fără TVA), în condițiile în care câștigătorul a licitat 67% din valoarea estimată de autoritatea contractantă, arată o analiză a publicației apix.ro.

Potrivit unor calcule, Dorinel Umbrărescu a licitat chiar și mai puțin de 80 la sută din valoarea estimată de autorități. Cel mai probabil, această strategie are legătură și cu dorința de a avea un drum modern de mare viteză în regiunea din care provine, care să reducă traficul de pe E85, infernul drum al morții.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker